Državljanin BiH izazvao haos u Velenju: Prijetio ubistvom i napao policajku, savladali ga elektrošokerom i hicima

Agencije
Državljanin BiH izazvao haos u Velenju: Prijetio ubistvom i napao policajku, savladali ga elektrošokerom i hicima

VELENjE - Dvadesetjednogodišnji državljanin BiH izazvao je "ratno stanje" na ulicama Velenja u Sloveniji kada je u centru grada mahao nožem prijeteći ubistvo i samoubistvom nakon čega je napao i nožem u glavu ubo policajku, a savladan je tek nakon što su policajci upotrijebili elektrošoker i potom pucali u njega.

Incident je počeo u srijedu oko 14 časova ispred hotela "Park", a zatim se nastavio na Titovom trgu i ispred gradske galerije.

Troje policajaca pokušavali su da smire mladića, ali nisu uspjeli.  Tokom jednog pokušaja smirivanja, mladić je nožem nasrnuo na policajku i ubo je nožem u glavu pa su njene kolege upotrijebile električni pištolj za omamljivanje. To nije pomoglo da se nasilnik smiri, pa su policajci zapucali iz oružja i ranili ga.

Povrijeđena policajka i napadač su vozilom Hitne pomoći prebačeni u bolnicu u Celju. Nakon pregleda policajki su konstatovane lakše povrede. Iako je prema pisanju slovenačkih medija, državljanin BiH upucan sa nekoliko hitaca, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nalazi se van životne opasnosti.

Državljanin BiH prije godinu je došao u Sloveniju i zaposlio se kao električar u jednoj građevinskoj firmi u Velenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana