Državljani BiH se otrovali plinom u stanu u Zagrebu, jedan preminuo

Agencije
Državljani BiH se otrovali plinom u stanu u Zagrebu, jedan preminuo

ZAGREB - Pedesetsedmogodišnji muškarac iz BiH preminuo je od posljedica trovanja plinom u Zagrebu.

Ostalih šest muškaraca, takođe državljana BiH, starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni su na bolničko liječenje u Zagrebu.
Uviđaj će biti nastavljen danas, prenosi portal „Indeks“.

Policija je sinoć u 23.45 časova pozvala vatrogasce radi pomoći oko otvaranja stana na području Maksimira u ulici Resnik I za koji se pretpostavljalo da se radi o curenju gasa.

- Izlaskom na teren utvrđeno da je curio ugljen-monoksid iz bojlera - navodi se u saopštenju. Sedmoro stranih državljana smešteno je u bolnicu, jer su bili izloženi curenju gasa u zagrebačkom naselju Resniku -saopšteno je iz kancelarije za vanredne situacije grada Zagreba.

-Čuli smo da je jedan od stanaraiz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cijela gungula u ulici, viđeli smo njega vani na trijemu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvjesnom stanju - kazao je jedan od komšija za „Jutarnji list“.

Dodao je da je došlo mnogo vozila Hitne pomoći.

-Samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe - dodao je on.

Vlasnik kuće u kojojoj se načazi stan, Marijan Kukas, rekao je da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli juče.

- Juče su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti uviđaj pa će tačno znati - rekao nam je Marijan.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana