Dramatično hapšenje u Modriči: Provalnik nožem povrijedio policajca

Nebojša Tomašević
Dramatično hapšenje u Modriči: Provalnik nožem povrijedio policajca

MODRIČA - Željko Lazarević iz Banjaluke nožem je po ruci posjekao mladog policajca (24) kada ga je on zatekao tokom provale u kafić "Gracija" u Modriči, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Incident se dogodio jutros oko tri časa kada je mladi policajac tokom noćne patrole uočio provalnika. Kako saznajemo, lopov se nakon što ga je policajac vidio dao u bijeg i uspio da stigne do obale rijeke Bosne gdje se sa policajcem borio pola sata da bi pobjegao. Savladan je kada je stigla druga patrola.

- Kada je vidio provalnika policajac je krenuo prema kafiću da ga uhvati, ali se on dao u bijeg. Sustigao ga je na obali Bosne gdje mu je Lazarević pružio otpor te ga pokušao da ubode šrafcigerom, a zatim je na njega nasrnuo nožem. Policajac je, kako bi se odbranio, zgrabio za oštricu te je povrijeđen, a ubrzo su stigle i njegove kolege pa je nasilni provalnik savladan i uhapšen -rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći incijale potvrdili su da je Lazarević uhapšen jutros u četiri časa te da je tom prilikom pružao otpor i povriejdio policajca.

- Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča nakon čega je upućen u dobojsku bolnicu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za uhapšenim licem Ž.L. iz Banjaluke Policijska uprava Banjaluka raspisala tri potjernice. Od osumnjičenog je oduzet nož i šarafciger kao i novac za koje postoji osnov sumnje da je isto veče ukrao iz putničkog vozila  marke „mercedes” vlasništvo lica  S. J. - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se u ovom slučaju radi o krivičnim djelima teška krađa, pokušaju teške krađe i napadu na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Uhapšeni Lazarević poznt je po krivičnim djelima, uglavnom krađama i provalama na području  Modriče i  Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana