Drama u Tuzli: Iz auta u svadbenoj koloni pucali na zgrade i most za pješake

Kliks
Drama u Tuzli: Iz auta u svadbenoj koloni pucali na zgrade i most za pješake

TUZLA - Svadbena kolona danas je prošla ulicama Tuzle i tu ništa čudno ne bi bilo da nesavjesni slavljenici nisu pucali najvjerovatnije iz vatrenog oružja i to u pravcu mosta kojim su prolazili građani, ali i stambene zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Naime, svadbena kolona danas se kretala južnom saobraćajnicom, a stanovnike naselja Sjenjak i Stupine obuzeo je strah u trenutku kada su učesnici slavljeničke povorke počeli pucati najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

"Sve je bilo prilično uznemirujuće, u trenutku prolaska svadbene kolone zatekao sam se na pješačkom mostu. Pucnji su bili prilično niski, a našao sam se u rizičnoj situaciji jer je u jednom trenutku sasvim malo nedostajalo da me u predjelu noge pogodi jedan od metaka", ispričao je za Klix.ba jedan od građana koji se u trenutku pucnjave zadesio na pješačkom mostu.

On je istaknuo da su u panici bila i djeca koja su se nalazila u neposrednoj blizini, a o ovom događaju je obaviještena i policija koja je kolonu zaustavila u tuzlanskom naselju Miladije.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je potvrđeno da njihovi službenici preduzimaju sve mjere u skladu s nadležnostima.

Istaknuto je i to da su na mjesto događaja upućeni shodno više prijava koje su dobili od građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana