Drama u Rudom još traje: Sudski policajci i dalje zarobljeni u prostoru klaonice

N. T.
Foto: Ustupljena fotografija

RUDO - Dvojica radnika Sudske policije Republike Srpske još uvijek se nalaze u prostoru klaonice i mesnice vlasništvo Vule Arsića (46) iz Foče jer njegovi radnici ne omogućavaju im da napuste objekat, saznaje "Glas Srpske".

Radnici sudske policije jutros su otišli u pomenutu klaonicu kako bi priveli Vulića radi odvođenja na ročište na sud u Višegradu.

Međutim, nakon  što su ušli u Arsićev posjed, odnosno u krug klaonice, on im je počeo prijetiti te im je rekao da je  u kapiju pustio struju.

Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen.

Međutim, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i kako saznajemo   dvojica Vulićevih radnika im ne omogućavaju da  napuste taj prostor. Na terenu je policija i pripadnici Žandarmerije Policijske uprave Foča koji pregovaraju da sudski policajci puste.

Nezvanično saznajemo da su pripadnici sudske policije skriveni iza jedne zgrade,  dok pripadnici Žandarmerije pregovaraju sa  Arsićevim radnicima kako bi se okončala ova kriza.

 

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, potvrdili su da je Arsić uhapšen te da radnici sudske policije još nisu napustili klaonicu i da je na terenu Žandarmerija i policija.

- U 8.20 časova dežurna služba PU Foča obaviještena je da su dva lica protivpravno lišena slobode od strane V.A. koji ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, opština Rudo, dok je u ogradi objekta puštena struja čime su sprečeni da izađu iz objekta. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona kaže da su o događaju obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pod čijim se nadzorom preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela protivpravno lišenje slobode i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

 

Istakla je da još uvijek lica koja su protivpravno lišena slobode nisu izašla iz kruga klaonice te da će više informacija biti kada se sve završi.

Direktor Sudske policije Željko Dragojević, jutros je oko 8.20 časova, putem telefona obavijestio zamjenika načelnika PU Foča da je na zadatak u Rudo, uputio dva sudska policajca da po naredbi Suda, privedu V.A. radi dovođenja na sud.

Ona nam je potvrdio  da je to lice prijetilo sudskim policajcima te je reklo da je pustilo na kapiju struju. 

- To lice V.A. je prijetilo i oružjem  koje mu je oduzeto, a on je uhapšen i slijedi mu koliko znam prekršajna prijava. Naši sudski policajci još ne mogu da napuste prostor. Na terenu je Žandarmerija i policija-rekao nam je Dragojević i dodao da za sada ne može da kaže više detalja.

Kako saznajemo Arsić je od ranije poznat po sličnim djelima i već je sumnjičen za napad na službena lica. 

On je u  julu 2019. godine fizički napao Republičkog inspektora za zaštitu od požara, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica zbog napada na službeno lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana