Drama na granici BiH i Hrvatske: Policajci spasavali utopljenike iz Save

GS
Foto: RadioNG/Ilustracija

GRADIŠKA- Policijski službenici postaje granične policije Stara Gradiška su u srijedu 18. septembra oko 8:30 sati, spasavali su strane državljane, koji su ilegalno pokušavali da uđu u Hrvatsku.

Naime, policijski službenici su tokom nadzora državne granice sa službenim brodom, kod Doline uočili drveni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema obali Hrvatske iz smjera BiH.

Dolaskom do čamca policijski službenici su uočili da se unutra nalazi veća količina vode, te da se nastavlja puniti vodom i tonuti. Policajci su ih, kako se ističe u saopštenju, na bezbjedan način smjestili na službeni brod te ih prevezli do obale, a potom u policijsku stanicu, gdje su im ponudili ljekarsku pomoć te obezbijedili hranu i piće.

“Policija je uvijek spremna pomoći, međutim napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebno jer je rijeka Sava nabujala i predstavlja stvarnu opasnost za život. Stoga ponovno apelujemo na osobe koje pokušavaju ilegalno ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji”, navodi se u saopštenju policije, prenosi RadioNG.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana