Dragan Trkulja uskoro na optužnici zbog ubistva supruge, tvrdi da mu je svakim danom sve teže

Nebojša Tomašević
Dragan Trkulja uskoro na optužnici zbog ubistva supruge, tvrdi da mu je svakim danom sve teže

BANjALUKA - Svakim danom mi je sve teže i teže i sve više se kajem, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu Dragan Trkulja (61) iz Šipova koji je osumnjičen da je suprugu Snežanu (57) usmrtio sjekirom i nožem.

Trkulja je ovo izjavio na ročištu za produženje pritvora, a banjalučko Okružno tužilaštvo traži da mu ta mjera bude produžena za dva mjeseca.

- U tom periodu tužilaštvo će okončati istragu i podići optužnicu. Ostalo je samo da budu urađene DNK analite i vještačenja. Produženje pritvora tražimo zbog bojazni da bi puštanje dovelo do remećenja reda i mira s obzirom na način izvršenja krivičnog djela i njegtovu težinu - rekao je tužilac Miroslav Kotur.

Branilac osumnjičenog Željko Bubić protivio se produženju pritvora jer za to, kako tvrdi, nema osnova. On smatra da je  pogrešno utvrđena pravna kvalifikacija i da se ne radi o teškom ubistvu već o teškoj tjelesnoj povredi sa smrtnom posljedicom.

Trkulja je suprugu Snežanu usmrtio 30. maja  tako što je ubo nožem i udario više puta sjekirom po glavi. On se nakon zločina presvukao i otišao u obližnji kafić na benzinskoj pumpi gdje popio kafu, a zatim se predao dežurnom policajcu i rekao „ubio sam ženu“.

Pritvor Trkulji ističe sutra do kada će vijeće banjalučkog Okružnog suda donijeti odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana