Dragan Trkulja iz Šipova svjedočio u Okružnom sudu u Banjaluci: Tvrdi da se ne sjeća kako je ubio suprugu

Nebojša Tomašević
Dragan Trkulja iz Šipova svjedočio u Okružnom sudu u Banjaluci: Tvrdi da se ne sjeća kako je ubio suprugu

BANjALUKA - Dragan Trkulja (61) iz Šipova, optužen za ubistvo supruge Snežane (57), u banjalučkom Okružnom sudu je rekao da se ne sjeća kako je ubio te da je nakon što je došao sebi, vidio krvavu sjekiru u svojoj ruci i mrtvu suprugu kako leži na podu.

Ispričao je da su se kobnog dana, 30. maja 2021. posvađali nakon što ga je supruga probudila oko šest ujutro i pitala gdje je 150 KM.

- Bio sam umoran, prije toga šest dana smo cijepali drva na dnevnicu. Onako bunovan vidio sam da ide ka meni i pomislio da će me napasti. Više se ne sjećam šta se desilo. Znam samo kada sam došao sebi da sam držao krvavu sjekiru, a ona je ležala mrtva. Odmah sam se presvukao i otišao bez razmišljanja da se predam policiji. Kako bi se smirio, popio sam sok u kafiću na benzinskoj pumpi preko puta policijske stanice - rekao je Trkulja.

Istakao je da se kaje i da mu je žao te bi “dao sve imanje cijelog svijeta” da može da vrati vrijeme i suprugu.

Trkulja je priznao da je bio ljubomoran i da je pola godine prije ubistva ošamario suprugu, jer je sumnjao da ga vara. Kazao je da je tada vidio ugriz na njenom tijelu, zbog čega ju je i udario. Naglasio je da su, osim toga imali dobar i skladan odnos i da su se borili kako znaju i umiju da othrane četvoro djece.

Trkulja je pojasnio da boluje od epilepsije od šeste godine i da dobija napade kada je uzbuđen. Istakao je da su mu epileptični napadi učestali otkako je u pritvoru i da ih je za sedam mjeseci imao 35, a inače je ranije imao jedan napad u dva mjeseca.

Trkulju tužilaštvo tereti da je suprugu Snežanu usmrtio 30. maja 2021. godine u njihovoj kući u Šipovu. Prema optužnici, on ju je udario više puta sjekirom po glavi i ubo kuhinjskim nožem. Optužnica ga tereti za ubistvo na svirep način. Trkulja se nakon zločina presvukao i otišao u kafić na benzinskoj pumpi, gdje je popio piće. Potom je sam otišao u Policijsku stanicu u Šipovu i prijavio zločin, rekavši dežurnom policajcu da je ubio ženu. Supružnici su živjeli sami u kući i direktnih očevidaca zločina nije bilo. Iza Snežane je ostalo četvoro djece, tri kćerke i sin, koji žive odvojeno sa porodicama.

Vještak specijalista sudske medicine Željko Karan utvrdio je da je Trkulja sjekirom polomio lobanju supruzi zbog čega je ona neposredno prije smrti pretrpjela ekstremne bolove.

Vještak

Vještak odbrane, psihijatar Milan Stojaković, utvrdio je da je optuženi Dragan Trkulja u vrijeme počinjenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunjiv. On je vještačenje naplatio 1.712 KM. Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević kazao je da će sud donijeti rješenje o isplati novca vještaku. Dragosavljević je rekao da će sud narediti i novo psihijatrijsko vještačenje optuženog, koje će uraditi psihijatrijska klinika u Sokocu.

- Postoje dva oprečna mišljenja, jer vještak tužilaštva tvrdi da je optuženi bio smanjeno uračunjiv, ali ne bitno, a odbrane da je bio bitno smanjeno uračunjiv. Zato treba treće vještačenje - pojasnio je sudija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana