Dragan Gajić koji je uhapšen u akciji "Golub" predat Tužilaštvu BiH

N.T.
Dragan Gajić koji je uhapšen u akciji "Golub" predat Tužilaštvu BiH

ISTOČNA ILIDžA - Državljanin Crne Gore Dragan Gajić, koji je uhapšen u akciji "Golub" zbog sumnje da se bavio organizovanom preprodajom narkotika predat je u nadležnost Tužilaštva BiH

Njega su juče uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, Gajića terete da je počinio krivično djelo organizovani kriminal", a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

- Aktivnosti se u navedenoj istrazi realizuju u saradnji sa Graničnom policijom BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, čijem će tužiocu lice biti predato nakon kriminalističke obrade - navodi se u se u saopštenju MUP-a RS ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama Gajić uhapšen zbog toga što je bio uključen i krijumčarenje većih količina narkotika iz Crne Gore u BiH, i njihovo skladištenje i dalju prodaju. Njegovo hapšenje je nastavak istoimene akcije u kojoj su u  martu lani uhapšeni Žarko Joknić, Blaženko Rašević, Vlatko Blažević i Srećko Mandić i zaplijenjeno je oko  pet kilograma droge.

Mandić je tada izbjegao hapšenje, a osim njega prema ranijim nezvaničnim informacijama  tom akcijom su i Danilo Đurović,  Marija Gajić i Adnan Pirić.

Osumnjičeni Dragan Gajić iza sebe ima deblji policijski dosije i ranije je hapšen i osuđivan zbog droge. On se više puta nalazio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog trgovine narkoticima.

Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prilikom čega je osuđen na tri godine zatvora.

Prema ranijim informacijama osobe obuhvaćene policijskom akcijom "Golub" osumnjičene su da su organizovano švercovale veće količine skanka, marihuane i kokaina iz Crne Gore u BiH, radi daljeg krijumčarenja u zemlje Evropske unije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana