Dolijao bjegunac, krio se 13 godina pod lažnim identitetom

N. T.
Dolijao bjegunac, krio se 13 godina pod lažnim identitetom

ZVORNIK - Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog za organizovani kriminal i zloupotrebe droga, koji se 13 godina krio pod lažnim identitetom.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik radi se o državljaninu Srbije za kojim je raspisana potjernica 2010. godine.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici PU Zvornik  u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Lice, koje je koristilo lični dokument sa izmjenjenim identitetom  pokušalo je da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša u Policijskoj upravi Zvornik 14. novembra oko 17 časova i lišeno je slobode. Lice se sumnjiči da je izvršilo krađu identiteta tako što je pribavilo lična dokumenta na ime drugog lica - navodi se u saopštenju PU Zvornik

Dodaje se da se preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijskih službenika, došlo do saznanja da se radi se o kriminogenom licu, državljaninu Srbije.

- Utvrđeno je da je za tim licem 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminaliteta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku-navodi se u saopštenju.

Ističe se da je nakon kriminalističke obrade lice koje se predstavlja kao S.K. iz Srbije uz izvještaj o krivičnim djelima navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaj i falsifikovanje predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Navodi se da je pomenutom licu Osnovni sud u Zvorniku 16. novembra odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana