Policajci spriječili ženu da skoči sa visine od 15 metara

G.S.
Policajci spriječili ženu da skoči sa visine od 15 metara

DOBOJ - Policija u Doboju spriječila je samoubistvo četredsetdvogodišnjakinje koja trenutno boravi u Doboju, koja je imala namjeru da skoči sa kuće sa visine od oko 15 metara.

Slučaj je policiji je prijavljen policiji oko 13,25 časova, kada je sugrađanka uočila da se na rubu krova nalazi nepoznata ženska osoba koja želi izvršiti samoubistvo, a koja je nekoliko puta i rekla da će skočiti.

"Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 koji su stupili u verbalni kontakt sa navedenom, te nakon što su zadobili njeno povjerenje polako su se popeli na krov objekta te istu spustili na bezbjednu lokaciju", navode iz PU Doboj.

O svemu je bila obaviještena Služba hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Doboj koji su izašli na lice mjesta.

"Nakon navedenog istoj je ukazana potrebna ljekarska pomoć od strane Službe hitne pomoći, a potom je prevezena u dobojsku bolnicu", navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj se zahvaljuje sugrađanki koja je pozvala policiju u želji da pomogne i spriječi  tragediju.

Kada sam vidio ženu na krovu, odmah sam stupio u kontakt s njom i osjetio sam da postoji velika šansa da je kolege i ja spasimo, što smo na kraju i učinili.

Rekao je ovo za Srpskainfo komandir Staničnog odjeljenja policije Podnovlje Srđan Knežević koji je učestvovao u spasavanju žene, koja se juče htjela ubiti u Doboju. Knežević ističe da su oni i kolege ponosni na to što su spasili ljudski život.

Ispričao je da je oko 13.25 časova sugrađanka nazvala policijsku stanicu i rekla da se na krovu kuće njenog komšije nalazi nepoznata žena koja prijeti da će se ubiti i da je više puta ponovila da će skočiti.

– Odmah smo se uputili na tu adresu. Primijetio sam nepoznatu ženu na krovu i zajedno sa kolegama Stojanom Petrušićem, Darkom Đekićem i Dejanom Jelićem obezbijedili smo lice mjesta – kaže Knežević.

On dodaje da je odmah pokušao stupiti u kontakt sa ženom koja je bila na krovu i da je dobio pozitivnu reakciju od nje.

– Postoje pravilnici kako se postupa u ovakvim slučajevima, ali opet kada ste na terenu morate da razmišljate o svim sitnicima. Počeo sam da pričam sa njom i osjetio da bi sve moglo biti zavšreno na dobar način. Tokom razgovora pitao sam je da li mogu da uđem u dvorište i ona se složila sa tim – kaže Knežević za Srpskainfo.

Dodaje da je stalno razgovarao sa njom i radio sve da stekne njeno povjerenje, što je uspio.

– Kuća je napravljena takp da se jednog dijela može popeti na krov. Potom sam je pitao sam da li mogu i ja da se popnem na krov i ona mi je to dozvolila. Kada sam se popeo ostvario sam još bolju komunukaciju i znao sam da ćemo joj spasiti život. Stekao sam njeno povjerenje i uspio sam je tada nagovoriti da odustane od samoubistva i ona mi je prišla – istakao je Knežević.

Kaže da su zatim prišle i njegove kolege i da su je zajedno spustili sa krova i predali radnicima Hitne pomoći.

Knežević kaže da je na početku sve poduzimao da ženu spasi i da nije smio sebi dozvoliti neke crne misli.

– Međutim, kada smo joj kolega i ja spasili život, osjećao sam se ponosno. Sve smo zajedno uradili. Spasili smo jedan život i to je ustvari osnova našeg posla. Zbog toga smo i odlučili da budemo policajci kako bi uvijek bili tu za naše sugrađane i za sve kojima je potrebna policijska pomoć – poručio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana