Dječak povrijeđen u Prijedoru u stabilnom stanju

GS
Dječak povrijeđen u Prijedoru u stabilnom stanju

BANjALUKA- Devetogodišnjak koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Prijedoru, stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti, potvrđeno je za “Nezavisne novine” u Univerzitetskom kliničkom centu (UKC) Republike Srpske.

Dječak se sinoć oko 18.40 u mjestu Gaćani kod Prijedora vozio „tomosom“ sa ocem kada je došlo do slijetanja a u nesreći je poginuo njegov otac M.Š. iz Prijedora.

Kako su rekli u UKc-u,  dijete je svjesno i stabilno, a primljeno je sa teškom povredom odnosno prelomom zgloba desne ruke, te je smješten u Kliniku za dječiju hirurgiju UKC Republike Srpske, gdje ostaje na daljem liječenju i praćenju.

Iz PU Prijedor su saopštili da je uviđajem na licu mjesta utvrđeno da je u nezgodi učestvovao M.Š. iz Prijedora upravljajući mopedom „tomos koji je prilikom slijetanja sa kolovoza smrtno stradao.

-Teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice koje se prevozilo na mopedu i koje je zbog težine povreda prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci - naveli su iz policije.

Apelovali su na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

-Poseban apel upućujemo vozačima motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu i da posebnu pažnju posvete bezbjednosti lica koja se prevoze na ovoj kategoriji vozila - dodali su iz Policijske uprave Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana