Djeca stradala u taksiju: Mještani Lazarevca otkrili jezive detalje nesreće

GS
Djeca stradala u taksiju: Mještani Lazarevca otkrili jezive detalje nesreće

Milan L. vozač "audija" u koji je danas u 12.50 u Lazarevcu udario voz zaposlen je u jednom taksi udruženju.

On je u trenutku saobraćajne nesreće vozio Milana D. koji je išao sa svoje dvoje djece, kćerkicom (14) i sinom (12) kući. Taksista i dvoje djece stradali su na mjestu, dok se ocu djece bore za život.

Kako se može čuti na terenu, voz je udario u taksi vozilo koje je unajmio otac mališana kako bi stigli kući.

„Voz nije mogao da ukoči. Scene su bile jezive. Vukao je automobil nekoliko stotina metara!“, ovim riječima opisuju stravičnu saobraćajnu nesreću u Lazarevcu mještani koji žive nedaleko od pruge gdje su stradali brat M. D. (12) i sestra M. D. (14), taksista Milan L., dok je otac Milan D. mališana teško povrijeđen.

Kako pričaju mještani, na pružnom prelazu gdje je došlo do stravične nesreće saobraćajne signalizacija ne radi već duže vrijeme iako su upozoravali nadležne.

Mještani tvrde da signalizacija ne radi

„Tvrde i da se pored toga pružni prelaz ne vidi od trave i korova koji su obrasli. Ovdje je bilo mnogo saobraćajnih nesreća. Najmanje osmoro ljudi je poginulo posljednjih godina. Svaki put kada se nesreća desi ovdje dođu i raščiste i poprave sve, a onda zaborave na to“, kaže jedan od mještana.

Podsjetimo, dječak M. D. (12) i djevojčica M. D. (14) poginuli su danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u mjestu Petka u Lazarevcu kada je na automobil marke “audi” naletio voz.

U nesreći je poginuo i vozač Milan L., dok je otac djece Milan D. (38) teško povrijeđen.

Kako navode iz Infrastruktura železnica Srbije, na dijelu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40, na putnom prelazu obezbjeđenom svjetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naletio na automobil, koji je prelazio preko pruge.

Kako se vidi na društvenim mrežama automobil je potpuno smrskan.

“Svi uređaji su bili uključeni”

Tom prilikom, kako se navodi dalje, tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Kako tvrde, svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Na lice mjesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć.

Željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge je u prekidu, dodaju.

„Infrastruktura željeznica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura željeznica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi“, zaključuje se u saopštenju.

Obustavljen željeznički saobraćaj

Na automobil marke “audi” je naletio voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje – Beograd.

Obustavljen je željeznički saobraćaj, piše Blic.

Na licu mjesta je dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu koji obavlja uviđaj. Očekuje se da svakog trenutka stigne i policija iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana