"Divljao" vozeći motor 278 kilometara na čas: Pohvalio se na mrežama pa ga policija pronašla (VIDEO)

GS
Foto: Zenicablog

ZENICA- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ovih dana sankcionisala vozača motocikla, koji je nadomak Zenice svojim dvotočkašem vozio čak 278 kilometara na sat, direktno ugrožavajući svoj i živote svih učesnika u saobraćaju na toj dionici.

Kako piše Zenicablog, policija je "obaviještena" tako što se prekršilac sam hvalio snimkom kojeg je podijelio na društvenim mrežama.

Video je objavljen u junu, ali je naknadno utvrđeno da je nastao sredinom aprila. Snimljen je na potezu od Kružnog toga u Perinom hanu, kod izlaza na Autoput A1 Zenica Jug – Sarajevo, da bi motociklista nastavio pored benzinske pumpe ka Lašvi.

Na samom početku pretiče putnički automobil, a potom i kamion na “duploj punoj” liniji, a kod vidljivih saobraćajnih znakova ograničenja od 60 i 70 km/č, on vozi 276 i 278 km/č.

- Video sadržaja vožnje motocikla čiji vozač tom prilikom čini više prekršaja u saobraćaju, a koji je publikovan na društvenim mrežama, obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske stanice Centar (Zenica) identifikovali vozača motocikla, a radi se o M.M. (28) iz Zenice. Utvrđeno je da se sporna vožnja motocikla i činjenje prekršaja dogodilo u mjesecu aprilu ove godine, te je isti sankcionisan u skladu sa kaznenim odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini - naveli su iz MUP-a ZDK.

Policija je utvrdila da 28-godišnji Zeničanin uopće nema položenu “A” kategoriju (motocikli), te samim tim nije bila niti u mogućnosti, po zakonu, da mu oduzme vozačku dozvolu, piše Avaz.

Najveća propisana kazna iznosi 400 KM, baš kao i za neposjedovanje dozvole, te uz preticanje na “punoj”, ukupna “kazna” po uručenom prekršajnom nalogu je 840 KM, što znači ako tokom sedam dana uplati 420 KM, ovaj vozač će izmiriti sve obaveze prema državi.

Srećom, u ovom divljanju na cesti nije došlo do nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana