Direktor škole u Omarskoj osumnjičen za primanje mita

J. S.
Direktor škole u Omarskoj osumnjičen za primanje mita

PRIJEDOR - Vedran Starčević, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora, uhapšen je zbog sumnje da je uzeo novac kako bi zaposlio jednu osobu u ovoj obrazovnoj ustanovi, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

On je uhapšen jer je navodno tražio mito od učiteljice koja je radila po ugovoru u ovoj školi da bi joj produžio ugovor.

Starčević je uhapšen u okviru akcije "Erato" koju su realizovali MUP Republike Srpske i Policijska uprava Prijedor. Njihove aktivnosti nadziralo je Republičko javno tužilaštvo, a u toku je kriminalistička obrada osumnjičenog.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da će osumnjičeni sutra uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom javnom tužilaštvu.

Ona je naglasila da je V.S. osumnjičen da je navedeno krivično djelo počinio danas u svojstvu direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" tako što je zahtjevao i primio novčani iznos, u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja omogući sebi protivpravnu imovinsku korist.

Na osnovu Naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvšreni su pretresi na više lokacija u Prijedoru prilikom kojih su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu za izvršenjem ovih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana