Direktor prnjavorskog preduzeća prijavljen za milionsku štetu

N.R.
Direktor prnjavorskog preduzeća prijavljen za milionsku štetu

BANjALUKA - Banjalučka policija podnijela je izvještaj protiv Željka Čivčića iz Brod zbog sumnje da je krivičnim djelima povjeriocima i budžetu Srpske pričinio štetu od 1,2 miliona KM, saznaje "Glas Srpske".

Čivčić je osumnjičen da je kao direktor akcionarskog društva "Ribnjak" iz Prnjavora u periodu od 2016. do 2020. godine nastavio da obavlja privrednu djelatnost preduzeća poslujući mimo računa firme, iako je akcionarsko društvo imalo blokirane račune kod komercijalnih banaka.

-On je zaključivao nelegalne ugovore sa više različitih firmi, preuzimajući prava i obaveze i vršeći privredu djelatnost suprotno odredbama Zakona o unutrašnjem platnom prometu RS, te je na taj način umanjio svoju obavezu prema pojedinim povjeriocima, sve do momenta otvaranja stečajnog postupka – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić navodeći inicijale osumnjičenog.

Takođe je osumnjičen da je odobravao i isplaćivao lične dohotke radnicima "na ruke"  a ne na račun, izbjegavajući na taj način poslovanje preko računa, plaćanje poreza i doprinosa.

 U gore navedenom vremenskom periodu, do otvaranja stečaja, nisu uplaćivani porezi i doprinosi po odbitku za zaposlene radnike ovog akcionarskog društva u kome je Poreska uprava Republike Srpske prijavila potraživanja po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa.

Izvršenjem opisanih krivičnih djela, Ž.Č. je pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 1,2 miliona KM – saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana