Direktor osumnjičen da je nelegalno iskopao i za 800.000 KM prodao pijesak i šljunak

Jasmina Salopek
Foto: Ilustracija, Agencije

BANjALUKA- Obrad Vasić osumnjičen je da je kao direktor privrednog društva iz Broda neovlašćeno iskopavao i prodavao pijesak i šljunak, čime je toj firmi protivpravno pribavio oko 835.590 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, on je osumnjičen da je bez ugovora i saglasnosti sa "Vodama Srpske Bijeljina" iskopao oko 73.000 metara kubnih pijeska i šljunka.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da su protiv njega službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a podnijeli Okružnom tužilaštvu u Doboju izvještaj koji ga tereti da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja.

- Osumnjičenog O. V. teretimo da je kao direktor privrednog društva iz Broda, krivična djela počinio od septembra 2018. do maja 2021. godine i bez potpisanog ugovora i dobijene saglasnosti organizovao, vodio i nadzirao iskop i eksploataciju materijala (pijeska i šljunka), a zatim izvršio njegovu dalju prodaju - pojasnili su iz policije, te dodali da je on na ovaj način privrednom društvu iz Broda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 835.590 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, Vasić je direktor privrednog društva "Vasić Bis" iz Broda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana