Direktor fočanske firme prijavljen zbog malverzacija kojima su "Šume Srpske" oštećene za desetine hiljada KM

J. S.
Direktor fočanske firme prijavljen zbog malverzacija kojima su "Šume Srpske" oštećene za desetine hiljada KM

FOČA - Protiv direktora "Srbinjeputeva" u Foči Predraga Pavlovića Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske juče je podnijelo izvještaj zbog sumnje da je malverzacijama oštetio "Šume Republike Srpske", odnosno Šumsko gazdinstvo "Maglić" za više desetina hiljada maraka, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS  juče su Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenog dostavili izvještaje kojim ga terete za  falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

- P.P. je osumnjičen da je u aprilu ove godine kao direktor privrednog društva sa sjedištem u Foči, sačinio i potpisao, te notarski ovjerio lažnu ispravu, u kojoj se navodi da su riješeni imovinsko-pravni odnosi na prostoru na kojem su predviđena geološka istraživanja za potrebe projektovanja i izgradnju objekata mini hidro-elektrane - saopšteno je iz MUP-a RS.

Nezvanično saznajemo da je riječ o mini hidro-elektranama Bjelava i Mala Bjelava.

U saopštenju je dodato da je na osnovu te izjave i drugih dokumenata, a dovodeći nadležno ministarstvo u zabludu, doneseno rješenje kojim se odobrava privrednom društvu izvođenje detaljnih geoloških radova na području opštine Foča.

Pavlović, saznajemo, nije dobio dozvole od Ministarstva energetike i rudarstva, kao ni od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  i Voda Srpske koje su neophodne za za krčenje šume i trajnu promjenu namjene šumskog zemljišta. Bez izdatog rješenja počeo je sa radovima u Šumskom gazdinstvu "Maglić" i  na koritu rijeka.

- Osumnjičeni je prekoračio svoja ovlaštenja, što je dovelo do bespravne sječe drvnih sortimenata u državnom i na privatnim posjedima na području opštine Foča, izgradnje pristupnih puteva i izmjene tokova rijeka - pojasnili su u MUP-u RS ne iznoseći detalje.

Dodali su da je na ovaj način pribavio protivpravnu imovinsku korist od više desetina hiljada KM, te je  za taj iznos oštetio  "Šume RS" i više fizičkih i pravnih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana