Direktor bijeljinske firme "MDM-Perić plus" optužen za utaju skoro 30.000 KM poreza

Srna
Direktor bijeljinske firme "MDM-Perić plus" optužen za utaju skoro 30.000 KM poreza

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Milenka Mićića koja ga tereti da je u svojstvu direktora i odgovornog lica u firmi "MDM-Perić plus" iz Bijeljine utajio porez u iznosu od 29.750 KM.

- Mićić je optužen da je počinio krivično djelo poreska utaja ili prevara prema Krivičnom zakonu BiH, a za isto djelo optuženo je pravno lice "MDM-Perić plus - saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da je Mićić od 1. do 30. novembra 2018. godine u svojstvu direktora i odgovornog lica u pravnom licu "MDM-Perić plus", u namjeri da izbjegne plaćanje davanja propisanih zakonodavstvom BiH, pružao lažne podatke koji su od bitnog uticaja na utvrđivanje poreske obaveze, odnosno lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i drugim činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza.

Optuženi nije iskazao ostvareni oporezivi promet koji sa PDV-om iznosi 175.000 KM, na koji nije obračunat porez na dodatnu vrijednost u ukupnom iznosu od 29.750 KM, te je za ovaj iznos oštećen budžet BiH.

Optuženo pravno lice "MDM-Perić plus" Bijeljina raspolagalo je protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u ukupnom iznosu od 29.750 KM koju je u ime, za račun i u korist firme ostvario Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana