Bankar osumnjičen da je prevarama uzeo 669.000 KM

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

PRIJEDOR - Direktor poslovnice jedne banke u Prijedoru M. P. uhapšen je zbog sumnje da je na prevaru i raznim zloupotrebama oštetio šest osoba za skoro 669.000 KM od kojih je uzeo novac.

Kako nam je potvrđeno on je u dva slučaja digao novac s računa klijenata banke bez njihovog znanja, a u četiri je na prevaru uzeo pare od Prijedorčana i nikad im nije vratio.

- Od nekih ljudi koji su mu vjerovali uzeo je veću sumu strane valute obećavši da će im je zamijeniti u domaću po povoljnijem kursu. Međutim to nikad nije uradio niti je novac vratio. Takođe od nekih poznanika je posudio novac i nije im vratio - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je pomenuti od 2021. do 2023. godine u svojstvu odgovornog lica poslovne jedinice banke u Prijedoru krivičnim djelima oštetio šest lica iz Prijedora.

- Time je  pribavio protivpravnu imovinsku korist od 668.199,15 KM. Pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor u toku je kriminalistička obrada-stoji u saopštenju.

Dodaje se da osumnjičenog M.P terete da je počinio krivična djela prevara, utaja, zloupotreba povjerenja te zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana