Banjalučanin i osam Tuzlaka oštetili mikrokreditnu fondaciju za nekoliko desetina hiljada KM

N.T.
Banjalučanin i osam Tuzlaka oštetili mikrokreditnu fondaciju za nekoliko desetina hiljada KM

BANjALUKA – Banjalučanin i osam Tuzlaka prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su zloupotrebama s kreditima oštetili mikrokreditnu fondaciju (MF) i klijente za oko 76.000 KM.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka tužilaštvu je prijavljen službenik mikrokreditne fondacije A.P. (35) iz Banjaluke.

Njega terete da je počinio  osam krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i  osam krivičnih djela falsifikovanje isprave.

Naveli su da je Tužilaštvu izvještaj  podnesen i protiv lica J.I., B.I, E.D., B.Č., E.D., F.B., A.H. i I.Z. svi iz Tuzle zbog počinjenih krivičnih djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave“.

- Lice A.P. sumnjičimo da  je kao službenik mikrokreditne fondacije u Banjaluci od 09. avgusta 2023. godine do 21. marta 2024. godine zloupotrijebilo svoj položaj i u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, izradilo, ovjerilo i priložilo falsifikovanu dokumentaciju za klijente u cilju odobravanja kreditnih sredstava. Lice je tako  klijentima i mikrokreditnoj fondaciji pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 23 403 KM-navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da lica J.I., B.I, E.D., B.Č., E.D., F.B., A.H. i I.Z. terete da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi tokom  novembra 2023. godine, te januara i februara 2024. godine podnijela zahtjeve za kredite mikrokreditnoj fondaciji u Banjaluci uz koje su priložili neistinite podatke i dokumentaciju.

-Njima su  na osnovu te dokumentacije odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52 600 KM, te za navedeni iznos oštetili mikrokreditnu fondaciju-pojasnili su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana