Detalji zločina u Šipovu: Izmasakrirao suprugu, pa se presvukao, popio kafu i predao se policiji

Nevena Reljić
Detalji zločina u Šipovu: Izmasakrirao suprugu, pa se presvukao, popio kafu i predao se policiji

ŠIPOVO – Dragan Trkulja (61) iz Šipova koji je uhapšen zbog sumnje da je u porodičnoj kući sjekirom ubio suprugu Snežanu (57), nakon zločina se presvukao i otišao u obližnji kafić na benzinskoj pumpi, saznaje „Glas Srpske“.

-Popio je kafu i potom otišao u Policijsku stanicu u Šipovu, gdje se predao dežurnom policajcu i rekao „ubio sam ženu“ – kaže naš sagovornik.

Policija je odmah otišla u kuću Trkulja u naselju Sarići u opštini Šipovo, gdje je, dodaje naš sagovornik, zatekla stavičan prizor.

-Nesrećna žena ležala je masakrirana, u lokvi krvi. Više puta je sječivom sjekire izudarana po cijelom tijelu.  Krvi je bilo posvuda, a u kući su pronađeni brojni dokazi, kao i sjekira kojom je zločin najverovatnije počinjen - kaže izvor blizak istrazi.

„Glas Saznaje“ da su supružnici živjeli sami u kući te da imaju tri kćerke i sina, koji ne žive s njima i da su radili za nadnicu- sjekli su i cijepali drva.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković Vidović kaže da je zločin počinjen oko 6.35 časova i da je Dragan Trkulja uhapšen zbog sumnje da je u porodičnoj kući sjekirom ubio suprugu Snežanu.  

- Lišen je slobode i nalazi se na kriminalističkoj obradi nakon koje će biti predat u nadležnost tužilaštva - rekla je Đaković Vidović.

Ona kaže da je uviđaj na licu mjesta izvršila dežurni tužilac Hana Vranješević i kriminalistička policija Policijske stanice Šipovo.

- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i potrebna vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela. Naložena je i obdukcija koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je Đaković Vidović.

Motiv ovog zločina još nije poznat, a nezvanično saznajemo da je osumnjičeni imao određenih zdravstvenih problema.

„Avaz“ prenosi da je protiv Dragana Trkulje i ranije bila podnesena prijava zbog nasilja u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana