Detalji zločina koji je potresao stanovnike Bihaća: Upucao bivšu partnerku pa presudio sebi

Jelena Stanić
Detalji zločina koji je potresao stanovnike Bihaća: Upucao bivšu partnerku pa presudio sebi

BIHAĆ - Zuhdija Dervić (43) iz Bužima ubio je u petak tri godine stariju partnerku Mevlidu na kućnom pragu u Bihaću, a zatim presudio sebi.

Prema nepotvrđenim informacijama, sve ukazuje na to da se radi o zločinu iz strasti. Nezvanično, par je nedavno okončao ljubavnu vezu.

- Spekuliše se da Dervić nije mogao da podnese raskid, jer ga je ona nedavno ostavila. To veče je došao pred njenu kuću i zvao je. Kad je žena izašla, posvađali su se, a Dervić je uzeo automatsku pušku, ubio je, pa presudio sebi - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema navodima federalnih portala, žrtva je živjela u inostranstvu, a u Bihaću je bila u posjeti porodici. U kući su navodno spavali majka ubijene i brat sa porodicom.

Navodno je Zuhdija pokušavao na sve načine da se pomiri sa bivšom partnerkom, zbog koje je ranije ostavio ženu.

- Stalno ju je proganjao, zvao je telefonom, dolazio kući. Ona nije htjela da ima nikakav kontakt s njim - kazao je ovaj izvor.

Iza nesrećne žene ostalo je dvoje djece iz prvog braka.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da im je u petak prijavljeno da su pronađena dva tijela, te da je riječ o ubistvu i samoubistvu. U kantonalnom tužilaštvu potvrdili su za “Glas Srpske” da je uviđaj gotov, ali nisu dali više informacija.

Policija je sa dežurnim kantonalnim tužiocem bila od ranih jutarnjih časova na mjestu zločina. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bilo zvaničnih informacija o ovoj tragediji.

Bišćani sa kojima smo razgovarali bili su u šoku jer, kako kažu, nisu se još oporavili od ubistva koje se u ovom gradu desilo prije nekoliko mjeseci.

Bišćansku policiju je 1. marta ove godine pozvala žena (62) koja je tvrdila da ju je suprug (71) napao. Nakon dolaska, policajci su pronašli tijelo beživotnog starca koji je bio ubijen nožem.

 “Fejsbuk”

Pretpostavlja se da je Zuhdija Dervić planirao ubistvo bivše partnerke, jer je na “Fejsbuku” u noći sa četvrtka na petak napisao poruku: “Pamtite me po dobrom.” Njegova objava naljutila je brojne sugrađane, koji su, nakon što je zločin otkriven, ostavljali osuđujuće komentare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana