Detalji zločina kod Krupe na Uni: Izrešetao brata pa mirno sačekao policajce

Nevena Reljić
Detalji zločina kod Krupe na Uni: Izrešetao brata pa mirno sačekao policajce

KRUPA NA UNI - Prijedorska policija uhapsila je Borislava Uzelca (46) zbog sumnje da je iz automatske puške M70 ubio rođenog brata Zdravka (56) u selu Srednji Bušević kod Krupe na Uni, saznaje “Glas Srpske”.

Do tragičnog sukoba dvojice braće došlo je u ponedjeljak oko 17 časova kada je Borislav ispalio više hitaca u Zdravka, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Nakon što je ubio brata, Borislav je pozvao policiju i priznao im šta je učinio. Kada su policajci došli, on se mirno predao, te im dao pušku iz koje je zločin vjerovatno počinjen.

Kako nezvanično saznajemo, Borislav je iz automatske puške M70 ispalio najmanje dvadesetak hitaca u brata. Navodno, za Zdravka je bilo kobno od sedam do devet hitaca koji su ga pogodili u lice i glavu.

Kako nezvanično saznajemo, pretpostavlja se da su motiv ubistva dugogodišnje nesuglasice među braćom. Jedan od mještana Srednjeg Buševića ispričao je za “Glas Srpske” da su se Borislav i Zdravko često svađali.

- Ma, naša posla, uvijek se neko svađa oko međe i zemlje. Njih dvojica, kad se napiju, odmah hoće da dijele imovinu jer nisu mogli živjeti zajedno. Čim se otrijezne, ćute i prave se da niko od njih nije potezao tu priču. Oni imaju još jednog brata Milanka i sestru Milenu, koji su se iz Srednjih Buševića preselili u Beograd - rekao je mještanin koji nije htio da mu otkrivamo identitet.

Prema njegovim riječima, braća Uzelac su živjeli sami, a izdržavali su se tako što su na smjenu čuvali tuđe ovce po planinama. Borislav se u nedjelju vratio iz Fajtovaca, sela podno Grmeča, koje se nalazi u FBiH, a nedaleko od Sanskog Mosta i tridesetak kilometara udaljenog od Srednjeg Buševića. Tamo je čuvao ovce nekog policajca iz Sanskog Mosta.

- Čim se vratio kući, počeo se svađati sa Zdravkom, a vjerovatno opet oko podjele zemlje. Komšije su potom čule da Zdravko viče: “Pucaj, ubij me!” Nakon toga su odjeknuli hici... Ubrzo je došla policija i odvela Borislava, koji ih mirno sačekao i pošao bez otpora - priča jedan od mještana.

PU prijedor

Iz Policijske uprave Prijedor je potvrđeno da su policajci obavili uviđaj.

- Policijskoj upravi Prijedor oko 17.45 sati prijavljeno je da je u mjestu Srednji Bušević, opština Krupa na Uni, izvršeno ubistvo. Uviđajem na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno je da je B. U. počinio krivično djelo ubistvo na štetu Z. U, u kojeg je, upotrebom automatske puške, ispalio više hitaca - rekla je portparolka Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević.

Osumnjičeni za ubistvo biće predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Prijedor, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana