Detalji ubistva u selu Muholjići kod Novog Travnika: Čoban upucan u glavu dok je spavao

Jelena Stanić
Detalji ubistva u selu Muholjići kod Novog Travnika: Čoban upucan u glavu dok je spavao

NOVI TRAVNIK - Tijelo čobana Dževada Ramulja (51) iz Novog Travnika pronađeno je danas u kamp-kućici u Muholjićima kod Novog Travnika, a navodno mu je ubica pucao u glavu dok je spavao.

Kako je potvrđeno "Glasu Srpske", tijelo nesrećnog čovjeka pronašli su članovi porodice oko 7.30 časova na njihovom imanju u kućici, gdje je boravio dok je čuvao ovce.

Prvi svjedok stravičnog zločina je, prema navodima federalnih medija, bio Ramuljev zet, koji je odmah alarmirao policiju. Nakon njih, na mjesto zločina stigao je i Ćerim Ramulj, Dževadov brat.

- Kad sam ga vidio, bolje da nisam. Našao ga je zet. Doletio sam i kada sam vidio šta je nečovjek uradio, nisam mogao shvatiti da to može napraviti ljudsko biće. Evo mu ovaca tu, ima možda pet-šest dana kako je tu ovce dovezao, ovo je inače naša zemlja. Šta će sad njegova porodica, žena i četvoro djece - rekao je za federalne medije brat ubijenog.

Pretpostavlja se da je ubica usmrtio Ramulja na spavanju, jer je nastradali pronađen u krevetu, pokriven jorganom do glave. Policija je danas sakupljala prazne čaure oko kućice i privela nekoliko osoba na ispitivanje. Navodno je rafal ispaljen u unutrašnjosti kućice.

Mještani su u šoku i nevjerici ispričali da ne pamte ovakvu tragediju.

- Ovo je strašno šta nam se desilo. Komšija nam je ubijen. Ovo je mirno selo, skoro se svi znamo i pomažemo jedni drugima. Ne mogu ni da zamislim da je neko od nas krvnik koji je ubio našeg Dževada - ispričao je mještanin želeći da ostane anoniman.

Porodici Ramulj ovo je druga tragedija koja se dogodila na sličan način. Prije 33 godine brat Ćerima i ubijenog Dževada upucan je kod Bugojna.

Njega je, prema Ćerimovim riječima, upucao u glavu čovjek sa kojim se posvađao u vezi sa ovcama.

Obdukcija tijela nastradalog biće sutra obavljena u travničkoj bolnici.

Tužilaštvo

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK) naložio je da bude pokrenuta istraga i pronađena za sada nepoznata osoba koja se sumnjiči za ubistvo čobana Dževada Ramulja.

- Naređena je obdukcija nastradalog te će biti preduzete i druge zakonom predviđene radnje s ciljem otkrivanja počinioca krivičnih djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija - kazali su u Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, navodeći inicijale ubijenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana