Detalji ubistva u Doboj Jugu: Osumnjičenog u bolnici čuva policija

Nebojša Tomašević
Detalji ubistva u Doboj Jugu: Osumnjičenog u bolnici čuva policija

TEŠANj - Sakib Ramić iz Kreševa (61) koji je bombom usmrtio suprugu Zejnebu (61), a potom se pokušao ubiti nožem, smješten je u bolnicu u Tešnju gdje ga čuva policija, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Strašni zločin dogodio se u utorak u kući njihove kćerke u Matuzićima u opštini Doboj Jug oko 12.30 časova i kako saznajemo, Sakib je u eksploziji zadobio tešku povredu ruke te je sam sebe nožem izbo 13 puta u namjeri da se ubije.

Prema našim saznanjima, Sakiba je u namjeri da sebi oduzme život spriječio komšija Nihad Mešić koji ga je vidio kako se nakon eksplozije ubada nožem u trbuh ispred garaže. Nezvanično saznajemo da je Sakib sebi nožem nanio 13 ubodnih rana. 

- Tog dana nešto poslije 12 časova, začuo se prasak i mislio sam da je na obližnjoj benzinskoj pumpi eksplodirala guma od kamiona. U međuvremenu sam vidio da iz kuće, u kojoj se desila nesreća, izlazi dim. Primijetio sam čovjeka ispred garaže koji drži nož u ruci i zabada ga sebi u stomak. Pritrčao sam do njega i letvom pokušao da mu izbijem nož iz ruke. Kad mi je zaprijetio da ima još jednu bombu i da će je aktivirati, ja sam se izmaknuo - ispričao je Mešić.

Dodao je da je njegov otac Senad pozvao policiju i hitnu pomoć, koji su ubrzo stigli.

- Smjestili smo Sakiba u sanitet, a kako sa čuo on je iz naše Poliklinike u kojoj mu je pružena prva pomoć prebačen u Opštu bolnicu u Tešanj - izjavio Mešić, vidno uzbuđen zbog ovog slučaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, do sukoba između Sakiba i Zejnebe došlo je prvo u ponedjeljak kada je ona napustila njihovu kuću i prešla kod kćerke Adise Vrgovčević u Matuziće. Saznajemo da Adisa sa suprugom radi u Njemačkoj i u vrijeme zločina na sreću nije bila kod kuće.

- U utorak je Sakib došao kod nje te je došlo do svađe tokom koje je on aktivirao bombu i ubio suprugu - rekao je izvor blizak istrazi.

Uviđaj na mjestu zločina obavili su pripadnici Policijske stanice Doboj Jug i dežurni tužilac.

Tužilaštvo

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, ne otkrivajući imena, potvrdili su da je u eksploziji bombe nastradala žena, a povrijeđen muškarac koji je prevezen u bolnicu.

- Naređena je istraga radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - rekli su u Tužilaštvu, ne otkrivajući detalje.

U MUP-u ZDK su kratko potvrdili da je obdukcija žrtve urađena, a da je povrijeđeni muškarac smješten u bolnicu i da je pod nadzorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana