Detalji tuče u Tesliću: Klječanin i još tri sugrađanina osumnjičeni za premlaćivanje mladića

Nebojša Tomašević
Detalji tuče u Tesliću: Klječanin i još tri sugrađanina osumnjičeni za premlaćivanje mladića

BANjALUKA – Zamjenik predsjednika Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Tesliću Srđan Klječanin, te Stefan Đukarić, maloljetni M.K. i Strahinja Klječanin osumnjičeni su da su pretukli Daria Vidovića (21) i Zorana Kusića (21) iz Teslića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sve se desilo juče, a kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, četvoricu osumnjičenih terete za  za nasilničko ponašanje.

- Policiji je prijavljeno da su se 28. jula oko 3.25 časova u Dom zdravlja u Tesliću javili D.V. i Z.K. sa povredama koje su zadobili od strane više osoba koji su ih presrele automobilom i napali u povratku kući. Identifikovani su S.K., M.K., S.Đ. i S.K., svi iz Teslića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje - saopšteno je iz PU Doboj.

Dodaje se da će nakon dokumentovanja krivičnog djela protiv S.K., M.K., S.Đ. i S.K. biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Prema nezvaničnim informacijama svemu je prethodio sukob u jednoj  diskoteci u Tesliću.

- Nakon izlaska iz kafane došlo je do novog obračuna  kada je Kusić, po priči učesnika obračuna, flašom udario Srđana Klječanina i tu se sve okončalo. Međutim, nakon nekog vremena Klječanin je zajedno sa još tri osobe u Gornjem Tesliću presreo automobil u kojem su bili Kusić i Vidović te su ih napali i udarili nekoliko puta  - rekao je izvor "Glasa" blizak istrazi.

Kako su potvrdili u policiji, navodeći inicijale, pretučeni Kusić i Vidović prvo su primljeni u  Dom zdravlja u Tesliću, a potom su upućeni u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka" na dalje preglede i liječenje.

Prema informacijama iz bolnice Vidović je pušten na kućno liječenje, dok je Kusić zadržan na posmatranju. Obojica su zadobili lakše povrede.

Klječanin je izjavio da je te noći bila ugrožena sigurnost njegove kćerke jer su pijani mladići prevrnuli stolove i lupali flaše odmah pored nje i njenih drugarica, te da je kao roditelj prišao i zamolio ih da to ne rade jer ugrožavaju bezbjednost svih u lokalu.

- Izašli smo ispred lokala, razgovarali smo i odjednom mi je pritrčao nepoznat mladić sa strane i udario me flašom u glavu što mogu potvrditi svi prisutni te noći - istakao je Klječanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana