Detalji tuče u centru Banjaluke: Provalnik izbio lopovu zub

Nebojša Tomašević
Detalji tuče u centru Banjaluke: Provalnik izbio lopovu zub

BANjALUKA - Dragan Jelača (35) iz Banjaluke, koji je sumnjičen za brojna krivična djela, pretukao je poznatog lopova Ranka Rakića (24) iz Prijedora i izbio mu zub, saznaje “Glas Srpske”.

Njihov obračun desio se u ponedjeljak popodne u centru Banjaluke, a prema nezvaničnim informacijama, motiv sukoba su najvjerovatnije razmirice zbog ranijih zajedničkih nedjela.

Rakić je uhapšen u julu nakon provale u jedan lokal u Banjaluci, a tada je navodno s njim u tome učestvovao i Jelača, koji je pobjegao. Pretpostavlja se da je ta provala jedan od razloga njihove svađe i obračuna.

Kako je saopšteno iz policije, navodeći inicijale, Rakić je pronađen na ulici sa povredama glave, nakon čega je i otkriveno da ga je pretukao Jelača.

- Kolima Hitne medicinske pomoći povrijeđeni je prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu je ukazana pomoć. Radom na terenu, policijski službenici su identifikovali napadača D. J, koji je uhapšen i sproveden u službene prostorije na kriminalističku obradu - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo tjelesna povreda.

Prema našim informacijama, Jelača će nakon ispitivanja biti pušten da se brani sa slobode. Kako nezvanično saznajemo, istražuje se da li su on i Rakić zajedno učestvovali u nekim krađama i da li je to jedan od razloga sukoba ili nešto drugo. Obojica su poznati policiji i više puta su hapšeni zbog raznih krivičnih djela koja su činili na području Banjaluke.

Tuča je u utorak zabilježena i u Palama, a uhapšen je M. R. zbog sumnje da je nožem povrijedio jednu osobu u mjestu Bogovići. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je slučaj  okarakterisan kao tjelesna povreda i da će protiv M. R. Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti podnesen izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu.

Dosijei

Ranko Rakić poznat je uglavnom po krađama, a posljednjih mjeseci više puta je hapšen zbog toga. On je u avgustu 2020, samo 12 dana po izlasku iz zatvora, ukrao dva vozila i oštetio ih. Rođen je u njemačkom gradu Bohumu, gdje je od 2008. do 2016. godine počinio 36 krivičnih djela.

Jelača je poznat po činjenju krivičnih djela, a u junu prošle godine je hapšen u akciji “Klub” zbog sumnje da je zajedno sa još jednom osobom navodio maloljetnice na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke. On je bio očevidac ubistva Brune Rolda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana