Detalji tragedije u selu Rađići kod Kneževa: Strujni udar ubio radnika

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u selu Rađići kod Kneževa: Strujni udar ubio radnika

KNEŽEVO - Nenad Krejić (54) iz Kneževa poginuo je tokom popravke elektromreže u mjestu Rađići na području pomenute opštine, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako saznajemo, stradali radnik je bio zaposlen u Radnoj jedinici ”Elektrokrajine” u Kneževu. Nesreća se dogodila u srijedu, a popravljao je kvar na niskonaponskoj elektromreži.

Izvor blizak istrazi rekao je da je nesrećni radnik tog dana rano ujutro sa kolegama otišao na teren kako bi obavili neke radove na elektromreži u selu Rađići.

- Do nesreće je došlo dok se on penjao na elektrostub kako bi otklonio kvar. Međutim, tokom penjanja ga je udarila struja i odbacila na tlo. Nije se bio popeo visoko na stub, pa nije jasno da li je slučajno dodirnuo neki kabl pod naponom ili je možda zbog kvara došlo do izbijanja i udara struje na stubu. Odmah nakon nesreće obaviještene su služba hitne pomoći i policija - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su Krejiću kolege pritrčale u pomoć, te je odvezen u Dom zdravlja u Kneževu, ali, nažalost, ljekari su samo konstatovali smrt.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale nastradalog, saopštili su da je ovaj slučaj Policijskoj stanici Kneževo prijavljen iz Doma zdravlja u Kneževu.

- Prijavljeno je da je u ovu ustanovu 13. aprila dovezeno lice N. K. koje je smrtno stradalo prilikom izvođenja radova na elektromreži u mjestu Rađići, opština Kneževo. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se izvrši obdukcija beživotnog tijela, te preduzmu mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti ovog događaja - saopšteno je iz PU Banjaluka. 

Navodi se da je uviđaju prisustvovao i inspektor Inspektorata Republike Srpske. Obdukcijom je, kako saznajemo, utvrđeno da je Krejić preminuo usljed udara struje i zastoja srca, dok drugih povreda nije imao.

Krejić je u Radnoj jedinici “Elektrokrajine” u Kneževu radio deset godina. Saznajemo da su iza njega ostali supruga i troje djece. Krejićeve kolege iz Kneževa kažu da ih je njegova smrt šokirala i da je to neizmjeran gubitak za njih.

“Elektrokrajina”

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov kazao je da je smrt njihovog radnika iz Kneževa velika tragedija za ovo preduzeće i sve zaposlene.

- Upućujemo iskreno saučešće porodici stradalog kolege. Pružićemo im svu neophodnu pomoć. Istragu o ovom tragičnom slučaju vodi policija. Mogu samo reći da ćemo pokrenuti interne procedure kako bismo utvrdili šta se desilo - rekao je Klincov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana