Detalji tragedije u Sarajevu: Ubio brata i snahu, pa zapalio kuću

GS
Foto: Dnevni avaz

SARAJEVO – Nakon požara koji se juče dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri beživotna tijela. Iako uviđaj još uvijek traje, pojavile su se i prve nezvanične informacije o cijelom događaju.

Kako saznaje portal Kliks iz nezvaničnih izvora, požaru je prethodio porodični sukob u kojem su još ranije učestvovala dva brata.

Mjesecima unazad, navodi portal, policija je dobijala prijave o tučama i sporadičnim svađama, a sve je najvjerovatnije kulminiralo u četvrtak navečer kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću.

Kako nezvanično saznaje portal Crna hronika, u pitanju su braća Česir, Almir, Muamer i njegova supruga Emira sa kojom se Muamer oženio prije dvije godine. Prema još nepotvrđenim informacijama, Almir je likvidirao brata Muamera, svoju snaju, zapalio porodičnu kuću te onda presudio sebi.

Na svom „Fejsbuk“ profilu Almir je prije 12 dana najavio da bi se moglo desiti tragedija u njihovoj porodici.

- Gospodaru, ubrzaj moj dolazak tebi jer na ovom svijetu nema ništa dobro – napisao je Almir na Fejsbuku.

Požar je izbio sinoć u ulici Žagarići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije.

Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Cijelo naselje je, zbog ovog događaja, sinoć ostalo bez napajanja električnom energijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana