Detalji tragedije u Rogatici: Dječak stradao dok je sa bratom razgledao pušku

N. T - S.M.
Detalji tragedije u Rogatici: Dječak stradao dok je sa bratom razgledao pušku

ROGATICA - Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu naložio je obdukciju tijela dvanaestogodišnjaka koji je stradao juče u Rogatici i preduzimaju se sve sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti tragedije, potvrdio je portparol tužilaštva Neven Kramer.

- Uviđaj je završen, ali s obzirom na to da se radi o djeci, tužilaštvo će postupati u cilju njihove zaštite i neće izlaziti sa detaljima o slučaju sve dok se ne kompletira cijeli predmet - zaključio je Kramer.

Nezvanično saznajemo da je dječak stradao dok se igrao puškom zajedno sa dvije godine mlađim bratom u djedovoj kući u selu Begzadići kod Rogatice.

- Njih dvojica su pronašli skrivenu djedovu pušku koju su vjerovatno razledali. Još se istražuje kako je došlo do tragedije, odnosno kako je puška opalila - rekao je izvor blizak istrazi.

Saznajemo da je oružje iz kojeg je pogođen mališan pronađeno u kući kao i još nekoliko metaka.

Prema priči mještana sela Begzadići, dječake je kod djeda i bake dovela majka. U trenutku tragedije oni su navodno ostali sami jer su baka i djed negdje izašli.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kazali su juče da je pronađeno beživotno tijelo djeteta koje je rođeno 2009. godine, nakon čega je obavljen uviđaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana