Detalji tragedije u Osnovnoj školi "Turbe" kod Travnika: Gol pao na dječaka i usmrtio ga

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Osnovnoj školi "Turbe" kod Travnika: Gol pao na dječaka i usmrtio ga

TRAVNIK - Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Turbe" kod Travnika poginuo je kada je na njega pao gol na času fizičkog vaspitanja.

Ova tragedija desila se danas 12 časova, a prema nezvaničnim informacijama, sve ukazuje na to da je do nesreće došlo kada je dijete pokušalo da se popne na prečku gola.

- Spletom nesretnih okolnosti konstrukcija se prevrnula i udarila dječaka, što je za njega bilo kobno - rekao je izvor blizak istrazi.

Direktorica škole Mediha Riđić rekla je da ne može govoriti šta se desilo jer nije bila prisutna, ali je istakla da će sprovesti internu istragu da se utvrdi kako je došlo do tragedije. Potvrdila je da se sve desilo na času fizičkog i da je nastavnica bila prisutna.

- Čekamo izvještaj policije i nalaz vještačenja da vidimo šta je bilo i ima li nečije greške. Ne opravdavam ničiju odgovornost - kazala je Riđićeva.

Istakla je da je stradali učenik bio primjeran đak i da sa njim nisu imali problema, te da ih je ova tragedija šokirala i uznemirila.

- Ovo je prva ovako teška nesreća u školi, za 27 godina koliko radim u prosvjeti nisam to doživjela. Veliki šok za sve nas i velika tuga, nemam riječi - rekla je Riđićeva.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić potvrdio je da policija istražuje kako je došlo do nesreće, te istakao da ne može otkrivati detalje.

- Policijskoj stanici Travnik prijavljeno je da je u sportskoj sali osnovne škole u mjestu Turbe smrtno stradao učenik. Ekipa za uviđaje odmah je upućena na lice mjesta. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom sprovodimo mjere iz naše nadležnosti kako bismo utvrdili sve okolnosti nesreće, te kako je i zašto do nje došlo - rekao je Hodžić.

Ova tragedija šokirala je i mještane Turbeta, koji su na društvenim mrežama izražavali svoje žaljenje. "Srce drago! Strašno... Tuga... Ko će odgovarati za ovo?", jedan je od brojnih komentara na stravičnu vijest o tragediji u školi.

Slične tragedije su se i ranije dešavale, a prije nekoliko godina u sarajevskom naselju Dobrinja na igralištu je teško povrijeđen dvanaestogodišnji dječak koji je ubrzo preminuo. Uviđajem je konstatovano da ga je usmrtila metalna šipka gola. 

Nastava

Nakon tragedije u Osnovnoj školi "Turbe" nastava je prekinuta, a učenici su poslati kući. Mediha Riđić je kazala da nastava u drugoj smjeni nije održana, a pojedini učenici su zadržani do dolaska njihovih roditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana