Detalji tragedije u Kotorskom kod Doboja: Ložio vatru pa zapalio kuću

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Kotorskom kod Doboja: Ložio vatru pa zapalio kuću

DOBOJ - Mihnet O. (48) nastradao je u požaru koji je izbio u kući u dobojskom naselju Kotorsko, a njegovo ugljenisano tijelo pronašli su vatrogasci u prizemlju kuće nakon gašenja vatre, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema našim informacijama, kuća u kojoj je izbio požar je vlasništvo Mihnetovog brata, ali je on u vrijeme izbijanja požara bio sam. Požar je prvi uočio njihov komšija, koji je i pozvao vatrogasce kada je vidio kako iz prizemlja kuće kulja dim. Vatru su ugasili dobojski vatrogasci, koji su i pronašli ugljenisano tijelo.

Mještani Kotorskog kažu da postoji mogućnost da je Mihnet sam zapalio sebe i kuću.

- Mihnet je imao određenih psihičkih problema i kako sam čuo dok su pretraživali zgarište, požar je možda izazvan namjerno. Da li je to tačno ili je požar izazvao dok je ložio vatru, ne možemo znati. Čuo sam da je u kući bilo i neko gorivo koje je planulo. Ta kuća je nezavršena, nije nabačena. Samo je uređen prostor gdje je bio Mihnet - rekao je mještanin Kotorskog koji je želio da ostane anoniman.

Izvor blizak istrazi je kazao da svi dokazi upućuju na to da se radi o namjerno izazvanom požaru, ali se ne isključuju ni druge mogućnosti. Istakao je da se uzrok ne može utvrditi dok se ne uradi vještačenje tragova.

U Policijskoj upravi Doboj kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen u srijedu oko 15.30 časova.

- Prijavljeno je da gori kuća M. O. u Kotorskom i na teren su odmah poslati patrola i pripadnici Teritorijalne vatrogasne brigade Doboj. Tokom gašenja požara pronađeno je beživotno tijelo M. O. u prizemlju kuće. Obavljen je uviđaj i u toku je istraga na utvrđivanju svih okolnosti - rekli su u PU Doboj.

Bolest

Mještani Kotorskog kažu da je Mihnet O. obolio za vrijeme rata i da se na njemu vidjelo da ima problema.

- Skoro uvijek je hodao ukočeno i nije ni sa kim puno komunicirao. Priča se da je obolio na živcima. Žalosno je da on tako okonča život - kazao je jedan komšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana