Detalji tragedije na Jablaničkom jezeru: Dva brata upala u vodu, čuvar spasio jednog

GS
Foto: Oslobođenje

SARAJEVO- Nakon tragedije koja se sinoć oko 20 sati dogodila na Jablaničkom jezeru kada se u mjestu Radešine utopio 16-godišnjak, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je riječ o A.E.S., državljaninu Saudijske Arabije.

Smrt nastupila utapanjem

-U 21.30 sati tijelo su pronašli ronioci GSS Prenj i izvukli iz vode-rečeno je iz MUP-a HNK.

Na licu mjesta je obavljen uviđaj kojem je prisustvovao dežurni tužilac Tužilaštva HNK-Područnog ureda Konjic, a patolog je konstatovao da je smrt nastupila utapanjem.

Kako je rečeno iz Tužilaštva HNK, dječak je sa svojim roditeljima, braćom i sestrama boravio u tom mjestu, a utopio se pod nesretnim okolnostima.

U vrijeme tragedije roditelji su bili u blizini, a 16-godišnjak i jedan od njegove braće su tokom igre, dok su se nalazili na jednom pontonu upali u vodu s visine od oko pola metra. Ostala djeca koja su, takođe, bila s njima počela su vrištati i zvati pomoć, a prvi je pohitao radnik na osiguranju i održavanju koji je odmah skočio i uspio spasiti jednog dječaka.

Djeca bili neplivači

Nažalost, 16-godišnjaku nije uspio pomoći.

Kako Avaz saznaje, djeca su bili neplivači.

Podsjetimo, sinoć kasno su iz GSS Prenj objavili da su tijelo nesretnog dječaka iz drugog zarona uspjeli pronaći na dubini od pet metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana