Detalji stravičnog ubistva i samoubistva u Prnjavoru: Žena se do smrti branila od supruga

Nebojša Tomašević
Detalji stravičnog ubistva i samoubistva u Prnjavoru: Žena se do smrti branila od supruga

PRNjAVOR - Dragana Spasojević (53) iz Prnjavora do smrti se borila i pokušavala spasiti od svog supruga Zorana Spasojevića (56), koji ju je više puta izbo nožem, te zaklao, a potom se pokušao objesiti, pa kada mu to nije uspjelo, ubio se strujnim udarom od 380 volti.

Stravičan zločin desio se u subotu ujutro, a Zoran je suprugu usmrtio u njihovoj prodavnici u prizemlju kuće, a sebe je ubio u podrumu kuće u mjestu Crkvena kod Prnjavora. Nezvanično sa-znajemo da je Zoran nakon što je ubio suprugu pokušao da se objesi kablom, koji je pukao.

- Nakon toga je uzeo deblji električni kabl sa trofaznim utikačem i spojio na sklopku i utičnicu. Kabl je obmotao oko ruku i palčevima uključio sklopku i pustio struju - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Obdukcijom Draganinog tijela utvrđeno je da, osim rane na vratu, ima više ubodnih, kao i odbrambenih povreda, dok je obdukcija Zoranovog tijela pokazala da je umro usljed strujnog udara i da ima povrede koje ukazuju na pokušaj vješanja. Struja je, kako saznajemo, spržila veći dio tijela.

Ovaj stravičan zločin otkrila je radnica njihove prodavnice kada je u subotu ujutro došla na posao.

- Ona je zatekla Draganino beživotno tijelo, koje je bilo sve u krvi. Zoran je pronađen mrtav u podrumu kuće. Kabl mu je bio obmotan oko ruke, a pronađen je i prekidač kojim je uključio električnu energiju - rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Crkvene su ispričali da je kobnog dana Dragana čistila ispred prodavnice i kada je naišao Zoran, ušla je unutra, a on za njom. Prema njihovim riječima, čula se galama, svađa i uzvici, ali oni nisu obraćali pažnju jer su se supružnici i ranije prepirali.

- Niko nije očekivao ovakvo strašan događaj. Ovo je jedna od najvećih tragedija kada je u pitanju naš kraj. Vrlo je teško i porodici i komšijama - kazao je jedan mještanin Prnjavora ne že-leći da mu pominjemo ime.

On je dodao da je Zoran bio električar po struci i da se vjerovatno zato odlučio na samoubistvo strujnim udarom.

Ovaj stravičan zločin zavio je u crno selo Crkvena kod Prnja-vora, u kojem su zavladali muk, šok i nevjerica. Iza supružnika su ostali dvije kćerke, sin i dvoje unučadi. 

SVAĐE

Mještani Crkvene pričaju da su supružnici Zoran i Dragana već duže vrijeme imali problema zbog kojih je čak reagovala i policija. 

Niko od njih ipak ne zna tačan uzrok tragedije, ali sugerišu da bi se motiv mogao tražiti u poremećenim bračnim odnosima. 

Navodno je Zoran i ranije pravio probleme zbog kojih je čak intervenisala policija. Dragana je pričala da joj je “sve prekipjelo” i da ne može više, rekao je jedan mještanin Crkvene. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana