Detalji saobraćajne nesreće u Rekavicama: Mlada Banjalučanka poginula u direktnom sudaru „pežoa“ i autobusa

Nebojša Tomašević
Foto: Vatrogasna brigada Banjaluka

BANjALUKA – Banjalučanka Milijana D. (33) poginula je u sudaru „pežoa“, u kojem je bila suvozač, i autobusa firme „Bočac turs“ u Rekavicama kod Banjaluke na putu Banjaluka-Jajce.

Nesreća se desila danas oko 10.50 časova, a automobilom je upravljala Aleksandra M. (31) koja je teško povrijeđena.

Kako saznajemo, u nesreći je teško povrijeđen i vozač autobusa „Bočac tursa” Stefan V.

Povrijeđeni su prevezeni u UKC Republike Srpske iz kojeg je saopšteno da su u toku dijagnostičke procedure te su prognoze oko zdravstvenog stanja preuranjene.

– Prema riječima načelnice Urgentnog centra UKC Republike Srpske dr Slavice Zeljković pacijenti su inicijalno zbrinuti, a u toku su dijagnostičke procedure. Sve dalje prognoze su preuranjene - naveli su iz UKC RS.

Prema nezvaničnim informacijama automobil i autobus su se direktno sudarili, ali još uvijek nije poznato kako je došlo do nesreće.

Očevici pričaju da je autombil išao iz pravca Krupe ka Banjaluci, a autobus iz pravca grada.

- Nesreća see dogodila na jednoj krivini u kojoj je automobil trebao da smota udesno, ali izgleda da  se zanio i došlo je do nesreće. Ipak, istraga će pokazati šta se zaista desilo - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Banjaluka istakli su da im je ova nesreća prijavljena u 10.50 časova i da trenutno obavljaju uviđaj.

- U nesreći su učestvovali autobus i automobil. Poginuo je putnik u automobilu, a povrijeđena su oba vozača. Saobraćaj je zbog nesreće tokom obavljanja uviđaja potpuno obustavljen - rekli su u policiji i istakli da je na licu mjesta i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

U ovoj nesreći intervenisali su i pripadnici banjalučke Vatrogasne brigada koji su sjekli vozilo kako bi izvukli povrijeđenu. Kako je saopšteno iz ove brigade, na  intervenciji je učestvovalo pet vatrogasaca i dva vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana