Detalji potrage za Draganom Ševom, osumnjičenim za ubistvo monaha u manastiru Glogovac: Noć nakon ubistva proveo u motelu

Nebojša Tomašević, Nevena Reljić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Dragan Ševo (40), osumnjičen za ubistvo monaha Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac kod Šipova, dan nakon zločina došao je u motel “Nana” u Banjaluci, gdje je iznajmio sobu iz koje nije izlazio dok po njega nije stigla policija, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Saznajemo da je Ševo u utorak uveče pješice došao do motela. Imao je kačket na glavi i masku te je od osoblja zatražio sobu uredno ostavivši ličnu kartu i plativši račun. Njega su u motelu policajci pronašli u srijedu, a prilikom hapšenja sam se ubo u grudi i posjekao po nozi. Nakon toga iz motela je iznesen na nosilima, a vozilom hitne pomoći odvezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) gdje je operisan.

- Policija je tokom potrage za njim pregledala razne lokacije i objekte koje nude smještaj, kao i njegovu kuću koju je ranije prodao. Otkriven je pregledom liste gostiju u motela “Nana”. Kada je to utvrđeno, u motel je stigao veći broj policajaca i pripadnika Specijalne antiterorističke jedincie (SAJ). Sa njim su pregovarali dva sata da se preda, ali je on to odbio prijeteći da će se ubiti nakon čega su specijalci upali u sobu i uhapsili ga - rekao je naš izvor.

Dodao je da Ševo po dolasku u motel kod sebe nije imao nikakvu torbu i da osoblju na recepciji motela nije izgledao sumnjivo.

- On je u to vrijeme bio jedini gost i nije iz sobe uopšte nikuda išao. Nije pravio probleme i izgledao je kao i svaki drugi gost - kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima postojale su informacije da se Ševo nalazi u drugom motelu u blizini “Nane” i da je viđen u tom naselju.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da se Ševo nalazi pod policijskim nadzorom u UKC RS.

- Kada budu stvoreni uslovi za to, biće sproveden u Okružno tužilaštvo na dalji postupak - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ševo je osumnjičen da je monaha Stefana usmrtio u ponedjeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac. Prethodno je večerao sa njim te ga je nakon toga dva puta ubo nožem u grudi. Obdukcijom je utvrđeno da je monah preminuo usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija. Prema našim saznanjima, Ševo je bio u dugovima “do guše” i proganjali su ga kamatari. Pretpostavlja se da je zločin počinio kako bi se domogao novca. Iz manastira je nakon ubistva monaha Stefana nestalo oko 100 KM. Ševini poznanici pričaju da je on nekada radio kao pekar i da je stalno nosio nož. Policija je uhapsila i muškarca koji je Ševu dovezao automobilom do manastira, sačekao ga, pa ga odvezao u Banjaluku. Saznajemo da je taj muškarac pod nadzorom i da će tek kada se ispita Ševo biti poznato kakva je njegova uloga u ovom slučaju, odnosno da li će imati status svjedoka ili osumnjičenog saučesnika. Taj čovjek je policajcima ispričao da nije znao šta se desilo i da je samo dovezao Ševu. Prema nepotvrđenim informacijama, Ševu je do manastira dovezao taksista iz Banjaluke. Monah Stefan sahranjen je u srijedu u manastiru Glogovac.

 UKC RS

Dragan Ševo je prijetio da će se ubiti, a po upadu policije držao nož na grudima kojim se i povrijedio. Nakon toga je prevezen u UKC RS. Iz ove ustanove je navodeći inicijale, saopšteno da je operisan i da je za sada njegovo zdravstveno stanje stabilno.

- Pacijent je u srijedu u 16.15 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen u Urgentni centar UKC-a te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje - saopštio je UKC RS navodeći inicijale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana