Detalji policijske akcije u Laktašima: Kokain bio skriven u tapacirungu gepeka „BMV-a"

N. T.
Detalji policijske akcije u Laktašima: Kokain bio skriven u tapacirungu gepeka „BMV-a"

LAKTAŠI – Državljanin BiH Tomislav Martić (41), koji živi u Zagrebu, uhapšen je danas na području Laktaša nakon što je policija u "BMV-u" kojim je upravljao pronašla oko 520 grama kokaina, potvrđeno je „Glasu Srpske".

Narkotici su bili skriveni u gepeku iza tapacirunga, a nađeni su detaljnim pregledom vozila. Spakovani su bili u dva paketa.

Akciju hapšenja izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama policija je imala određene sumnje i indicije da se prevozi droga pa je automobil detaljno pretresen i pronađena je droga.

Iz MUP-a Srpske, navodeći inicijale uhapšenog, saopštili su da osumnjičenog Martića terete za neovlašteni promet opojnim drogama.

- Na području Laktaša izvršen je pretres vozila registarskih oznaka  Hrvatske, koje je koristilo osumnjičeno lice T.M. te tom prilikom su na skrivenim mjestima u vozilu pronađena i oduzeta dva pakovanja ukupne težine od 526 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain-navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Istakli su da su aktivnosti realizovane pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Graničnom policijom BiH. 

- Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu-navodi se u policijskom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana