Detalji pokušaja ubistva u Banjaluci: Danima trovala šeficu

Nebojša Tomašević
Detalji pokušaja ubistva u Banjaluci: Danima trovala šeficu

BANjALUKA – Banjalučanka Nina Ninković (57) osumnjičena je za pokušaj ubistva radne koleginice, odnosno šefice S. T, saznaje „Glas Srpske”.

Okružno javno tužilaštvo  Banjaluka saopštilo je da je Ninkovićeva S.T. u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje.

-Osumnjičena je radila u jednoj ustanovi sa oštećenom, a osumnjičena je da joj je danima  sipala otrov u kafu – kaže naš sagovornik.

Nezvanično saznajemo da su i osumnjičena i oštećena zaposlene u Republičkom pedagoškom zavodu Srpske, a Ninkovićeva je jedno vrijeme bila je načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičene  stavio je  prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci.

-Osumnjičena je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage - navode iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke i ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana