Detalji nesvakidašnjeg incidenta u Gradišci: Žrtvu povezli, izudarali i izbacili iz auta

Jelena Stanić
Detalji nesvakidašnjeg incidenta u Gradišci: Žrtvu povezli, izudarali i izbacili iz auta

GRADIŠKA - Dragan Marjanović (23) i Vlado Raca (29), obojica iz Gradiške, uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli sugrađanina Sašu Grujičića (35) koji je takođe uhapšen nakon što je svoj bijes zbog dobijenih batina iskalio na dva automobila kojima je polupao vjetrobranska stakla , saznaje “Glas Srpske”.

 

Incident se desio u petak ujutru u Gradišci. Prema saznanjima našeg lista Marjanović je vozač potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića koji se povodom ovog slučaja oglasio u subotu na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

- Ne znam šta je uradio Dragan Marjanović, ne sumnjam da će to utvrditi nadležni organi, koje pozivam da, ako je učinio išta loše, bude najstrože kažnjen. On od juče nije zaposlen kao vozač u NS RS, ja sam tražio raskid njegovog ugovora - napisao je između ostalog Šulić i dodao da je neprihvatljivo, nedopustivo i neoprostivo da se bilo koji zaposleni  dovodi u vezi sa nasiljem.

Prema riječima izvora “Glasa Srpske”, Marjanović i Raca su bili na keju kada im je pijani Grujičić prišao i započeo kavgu.

- Zbog vrijeđanja jedan od njih udario je šamar Grujičiću nakon čega je on otišao - kazao je naš izvor dodajući da se dva mladića uplašila da će ih uvrijeđeni sugrađanin prijaviti policiji pa su  Marjanovićevim ličnim automobilom krenuli za njim.  Pronašli su Grujičića na lokalnoj benzinskoj pumpi. Tu je nastavljena svađa započeta na keju.

- Grujičić je poslije pričao da su ga Marjanović i Raca istukli na pumpi nakon čega su mu ponudili da ga odvezu kući - ispričao je izvor blizak istrazi dodajući da je Grujičić pristao na ponudu. 

Drama se je, kao saznajemo, nastavljena i u automobilu kada su se ponovo posvađali. Marjanović i Raca su navodno zaustavili vozilo u Lijevčanskoj ulici i tu dodatno izudarali žrtvu, nakon čega su je izbacili iz auta i odvezli se. Sumnja se da je Grujičić zbog svega što se izdešavalo svoj bijes iskalio na parkiranim automobilima “fordu” i “zastavi”. On je navodno uzeo kamen i  polupao vjetrobranska stakla na ovim vozilima te otišao u policiju i prijavio dvojac. Prema našim saznanjima, u policiji su ga alkotestirali i utvrdili da je imao 1,37 promila alkohola u krvi.

Policija

U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su da im je slučaj prijavljen u petak te da su dvije osobe uhapšene zbog nasilničkog ponašanja, a jedna zbog oštećenja tuđe stvari.

- V. R. i D. M. su osumnjičeni za  nasilničko ponašanje, a S. G. iz Gradiške sumnjičimo  za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari - kazali su juče u PU Gradiška i dodali da su o slučaju obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se osumnjičeni ispitaju, te da se protiv njih dostave odgovarajaći izvještaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana