Detalji nesvakidašnje nesreće kod Stanara: Ukrao taksi da se provoza pa sletio s puta

Nebojša Tomašević
Detalji nesvakidašnje nesreće kod Stanara: Ukrao taksi da se provoza pa sletio s puta

STANARI - Maloljetnik (17) iz Stanara lakše je povrijeđen nakon što je, iskoristivši nepažnju taksiste Lj. L, sjeo u njegovu “škodu” i zbog prebrze vožnje ubrzo sletio s puta.

Sve se desilo u srijedu u mjestu Cerovica, a maloljetnik je, na sreću, prošao s lakšim povredama. Automobil je nakon slijetanja totalno uništen, a šteta se procjenjuje na oko 17.000 KM. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je maloljetnik prišao vozilu koje je bilo parkirano uz cestu.

- Taksista Lj. L. bio je udaljen 15 metara od auta i pričao je s nekim čovjekom, dok su ključevi ostali unutra. Maloljetnik je prišao, obilazio oko automobila i iskoristivši nepažnju taksiste, uletio u auto, startovao, naglo ubrzao i nestao pred očima zaprepašćenog taksiste - kazao je naš izvor.

Dodao je da se čovjek nije ni nadao da bi neko mogao tako da mu uzme auto dok je on stajao u blizini.

- Policija je odmah obaviještena, a ubrzo je otkriveno da je maloljetnik sletio autom i prevrnuo se nekoliko stotina metara dalje od mjesta odakle ga je odvezao. Sletio je s puta i prevrnuo se u blizini potoka Ciganka, koji prolazi nedaleko od puta. Prava je sreća da je nepovrijeđen i zadobio je samo par ogrebotina - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da je maloljetnik osumnjičen za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Postoji sumnja da je maloljetnik 4. avgusta oko 14 časova sjeo u taksi vozilo “škoda”, vlasništvo Lj. L, koje je bilo parkirano pored puta u Cerovici kod Stanara, te se odvezao. Ubrzo nakon toga je zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s puta - saopštila je PU Doboj.

Dodali su da je maloljetniku ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je uz pratnju članova porodice odvezen na dalje liječenje u dobojsku bolnicu, Odjeljenje neuropsihijatrije.

Nezvanično saznajemo da je maloljetnik ranije imao određenih psihičkih problema i da se liječio. Prema riječima izvora upućenog u istragu, on je neposredno prije uzimanja vozila od taksiste izašao iz bolnice.

Motoristi

Motociklista Elvis Topčagić (39) iz mjesta Soko kod Gračanice poginuo je u srijedu uveče kada je “jamahom” sletio s puta i udario u betonski propust, a zatim i u drvo. Nesreća se desila oko 22.30 časova u naselju Doborovci kod Gračanice. Nekoliko časova ranije teško je povrijeđen motociklista Vedran J. (36) iz Donjih Agića kod Novog Grada kada je motociklom sletio s puta. Prevezen je u UKC Republike Srpske u Banjaluci, odakle su saopštili da je zadobio tešku povredu glave i grudnog koša.

- Pacijent je priključen na aparate za disanje i životno je ugrožen. Sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne - saopšteno je iz UKC-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana