Detalji nesvakidašnje drame u dobojskom hotelu: Prijetio oružjem pa poslao policiju u izolaciju

Nebojša Tomašević
Detalji nesvakidašnje drame u dobojskom hotelu: Prijetio oružjem pa poslao policiju u izolaciju

DOBOJ - Pedesetčetvorogodišnji N. V. iz Visokog izazvao je juče pravu dramu kada se zaključao u hotelu “Park” u centru Doboja, te prijetio da će pucati ako iko pokuša da uđe u sobu.

Nakon dvadesetominutnih pregovora on se predao, a kod njega nije pronađeno nikakvo oružje. Međutim, ubrzo nakon okončanja drame uslijedio je i novi problem jer je utvrđeno da je Visočanin pozitivan na virus korona pa su policajci koji su bili u kontaktu s njim upućeni u samoizolaciju. Prema nezvaničnim informacijama, N. V. ima određene psihičke probleme.

Izvor blizak istrazi je kazao da je on u hotel došao u srijedu te je prenoćio, a drama je počela juče oko 11.20 časova.

- Kada je osoblje hotela pokušalo da uđe kod njega u sobu, on je zaprijetio da će pucati ako neko pokuša ući. Odmah je pozvana policija, koja je veoma brzo došla. Policajci su iz hotela prvo evakuisali osoblje i sve goste, a zatim počeli pregovore s tim muškarcem. Tri policajca su došla na vrata te su mu govorili da se smiri i da se mirno preda, da će biti sve u redu. On nije mogao da sastavi dvije rečenice i vidjelo se da nešto nije u redu - rekao je naš izvor.

Dodao je da su nakon dužeg razgovora policajci uspjeli da zadobiju njegovo povjerenje i ubijede ga da im otvori vrata.

- On je prvo malo odškrinuo, a zatim i otvorio vrata, te pustio policajce unutra. Oni su ga ubijedili da treba da ide do bolnice da mu tamo ukažu pomoć. Odveli su ga do vozila Službe hitne pomoći koje ga je prevezlo u bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju, gdje utvrđeno da ima koronu - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Policijska uprava Doboj potvrdila je da su njihovi službenici za 20 minuta uspjeli da riješe krizu bez posljedica po živote.

- Policiji je 18. marta oko 11.20 časova prijavljeno da se N. V. zaključao u sobi jednog hotela i da prijeti da će pucati ako neko nasilno uđe. Pripadnici Policijske stanice Doboj jedan su potom sa N. V. razgovarali s druge strane vrata i zadobili njegovo povjerenje, a on im je otvorio, nakon čega je stavljen pod kontrolu. Ispostavilo se da nije bio naoružan - rekli su u PU Doboj.

Dodali su da su N. V. ljekari Službe hitne pomoći ukazali pomoć, nakon čega je prevezen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice. Istakli su da je naknadno utvrđeno da je pozitivan na virus korona pa su trojica policajaca koji su bili s njim u kontaktu upućeni u samoizolaciju.

Hotel

Nadležni u hotelu “Park” u Doboju nisu bili raspoloženi da komentarišu ovaj slučaj.

- Poštujemo privatnost naših gostiju te vam ne možemo ništa reći - rekli su u hotelu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana