Detalji nesvakidaljne krađe u Laktašima: Pijan provozao autobus pa ga vratio na parking

Nebojša Tomašević
Detalji nesvakidaljne krađe u Laktašima: Pijan provozao autobus pa ga vratio na parking

LAKTAŠI - Zoran S. (25) iz Laktaša ispitan je zbog sumnje da je sa parkinga u Slatini kod Laktaša ukrao autobus firme "Kompas" te se njime pola sata provozao, nakon čega ga je vratio, saznaje "Glas Srpske".

Nesvakidašnja krađa nalikovala je u nekim segmentima na scene iz filma "Bure baruta" i pjesmu "Pišonja i Žuga", ali je ovaj Laktašanin nakon vožnje autobus vratio na isto mjesto te nije završio u jarku, nego samo u policiji.

Prema informacijama iz banjalučke policije, ova nesvakidašnja krađa odigrala se u srijedu uveče, a Zoran S. je vrlo brzo otkriven i ispitan. Nezvanično, mladić je bio pod dejstvom alkohola i sve je učinio iz čiste znatiželje da provoza autobus. Prema našim saznanjima, radi se o uzornom mladiću koji ranije nije imao sukobe sa zakonom.

- Taj momak je u srijedu oko 23 časa došao na parking, gdje su bila dva naša autobusa, taj manji "mercedes" i još jedan. Uspio je da uđe u manji i unutra pronađe ključ te ga je odvezao - rekao je direktor firme "Kompas" Zoran Mijović.

Istakao je da je mladića dok je vozio autobus vidio vozač "Kompasa" koji se vraćao iz grada, pa je slučaj i prijavljen policiji.

- Srećom, nije oštećen autobus i niko nije povrijeđen. Jedino je spalio kočnice jer je vjerovatno iz neznanja jako kočio. Koliko znam, mladić nema položenu "D" kategoriju za upravljanje autobusom. Nije to neka šteta i odlučili smo da mladića krivično ne gonimo - rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, mladić se izvinio za ono što je učinio.

- Svakom mladom čovjeku treba pomoći i ne treba mu za neki mali nestašluk skidati glavu. Pogotovo ako se radi o dobrom momku kao što je ovaj. Svi za njega kažu da je korektan i da nije sklon takvom ponašanju - rekao je Mijović.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, saopštili su da je ovaj slučaj u srijedu prijavljen Policijskoj stanici Laktaši.

- Prijavljeno je da je nepoznata osoba u Slatini kod Laktaša ukrala autobus "mercedes" te ga nakon izvjesnog vremena vratila na isto mjesto. U vrijeme krađe u autobusu je u kontakt bravi bio ključ. Preduzimanjem operativnih mjera policija je identifikovala i lišila slobode Z. S. iz Laktaša zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari - potvrdili su u PU Banjaluka.

Izvještaj

Zoran S. nakon ispitivanja u policiji pušten je na slobodu, a na teret mu je stavljeno krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari. U PU Banjaluka su, navodeći inicijale, potvrdili da će po nalogu dežurnog tužioca nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana