Detalji nesrećnog slučaja u kojem je nastradao Sokočanin Radomir Đerić: Pao na pištolj i ubio komšiju

Nebojša Tomašević, Nevena Reljić
Detalji nesrećnog slučaja u kojem je nastradao Sokočanin Radomir Đerić: Pao na pištolj i ubio komšiju

SOKOLAC - Mirko Kovačević (51) iz Sokoca uhapšen je zbog sumnje da je iz nehata ubio komšiju i dugogodišnjeg prijatelja Radomira Đerića (62), saznaje “Glas Srpske”.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak kada je osumnjičeni došao kod stradalog u njegovu mehaničarsku radnju u Sokocu da traži dio za traktor.

- Oni su sjedili u radionici i u jednom trenutku Kovačević je, navodno,  krenuo da potraži rezervni dio i tada se sapleo o blatobran koji je bio na podu. Kako je  u džepu imao pištolj, prilikom pada došlo je do ispaljenja metka koji je pogodio nesretnog Đerića. Ranjeni komšija je ubrzo podlegao povredama - ispričao je za “Glas Srpske” izvor koji nije htio da mu otkrivamo identitet.

Dodao je i da su svjedoci potvrdili da se na ovaj način desila nesreća.

Prema  riječima našeg izvora Kovčević je pištolj držao u džepu jakne te se prilikom pada mahinalno  uhvatio za džep pa je oružje opalilo.

- Nakon ranjavanja, Kovačević i Đerićev sin koji su bili u blizini odvezli su nesrećnog Đerića u hitnu pomoć, ali  je on nažalost podlegao povredama - kazao je naš izvor.

Kako kažu naši sagovornici Kovačević je, nakon hapšenja priznao da je njegovo oružje i opisao kako se  događaj desio.

- On je dao izjavu u prisustvu branioca i ništa nije poricao. Kovačević je porodičan čovjek i kaje zbog svega. Jako teško je to podnio. Nije imao namjeru, nije mu lako. Đerićev sin je dao izjavu, koja se poklapa sa pričom osumnjičenog i prema svim dokazima radi se o  nesrećnom slučaju i nije bilo nikakvog sukoba sa nastradalim - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Pojasnio je da je Kovačević oružje nosio sa sobom jer zbog posla često ide u  šumu pa se bojao divljih zvijeri.

- Međutim, on za pištolj nije imao dozvolu te će mu na teret biti stavljeno i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja - kazao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su da je ubistvo prijavljeno Policijskoj stanici Sokolac u ponedjeljak oko 13.30 časova.

-  Uhapšen je M. K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo - rekli su iz policije.

Osumnjičeni je juče ispitan nakon čega je predat Tužilaštvu. U toku je dokumentovanje krivičnih djela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, nakon čega će biti poznato više detalja.

Prema našim informacijama za sada je na teret osumnjičenom stavljeno krivično djelo ubistvo, ali postoji mogućnost da se djelo prekvalifikuje.

Porodica

Prema riječima mještana Sokoca stradali Radomir Đerić i Mirko Kovačević su porodični ljudi koji nisu imali problema ni sa kim.

- Kovačević ima dvoje djece i suprugu, koja je zaposlena a Đerić ima suprugu sina i kćerku. Oba su dobre komšije i ljudi, a pokojnik je bio veliki zafrkant i volio se šaliti s ljudima. Ovo nas je sve šokiralo  - rekao je jedan mještanin Sokoca ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana