Detalji nastavka policijske akcije u Gradišci: Trag od šverca oružja doveo do droge

Nebojša Tomašević
Detalji nastavka policijske akcije u Gradišci: Trag od šverca oružja doveo do droge

GRADIŠKA - Dragoslav Radaković (58) i Veljko Ugrenović (26) iz Gradiške uhapšeni su u nastavku istrage koja se vodi protiv njihovog sugrađanina Mladena Grbića (43) zbog sumnje da su pokušali da naprave laboratoriju za uzgoj narkotika i zbog posjedovanja naoružanja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prvo je pao Grbić nakon što je policija u petak pronašla arsenal oružja u košnicama nedaleko od Gradiške za koje se sumnja da ga je on sakrio. Tada je kod njega pronađena i određena oprema za uzgoj narkotika, a policija je daljom istragom utvrdila da se s njim mogu povezati Radaković i Ugrenović.

Izvor blizak istrazi je kazao da su zajedno sa njima radili i Goran Gvozden i Predrag Njegovan koji su u bjekstvu i za kojima se traga.

- Policija je istražujući Grbića saznala da je on samo jedan od članova grupe koja je planirala da se bavi uzgojem i švercom narkotika kao i švercom oružja. Pretresom vikendice Radakovića u mjestu Jelići otkrivena je nedovršena laboratorija za uzgoj indijske konoplje. Nađena je i manja količina droge - rekao je naš izvor.

Pojasnio je da je Radakovićeva vikendica udaljena 200 metara od Grbićeve iz koje je bila snabdijevana električnom energijom.

- Ispod zemlje pružen je električni kabl kojim je pomenuta laboratorija povezana na električnu mrežu. Vjerujemo da su oni zajedno planirali da proizvode marihuanu i da je preprodaju. Policija je kod Ugrenovića pronašla samostrel i municiju kao i sredstvo za uzgoj i poboljšan rast biljaka - rekao je naš izvor.

Policijska uprava Gradiška, navodeći inicijale, saopštila je da osumnjičene terete za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlašćenu proizvodnju i promet droge.

Potvrdili su da su u nastavku istrage protiv M. G. uhapsili D. R. i V. U. iz Gradiške kod kojih je u objektima koje koriste pronađena vojna puška, municija, marihuana te improvizovana laboratorija u pripremi. Kazali su da su istragom u ovom slučaju obuhvaćeni G. G. i P. Nj. za kojima je raspisana potraga jer su trenutno nedostupni.

Dosije

Policija je na imanju Mladena Grbića u mjestu Jelići kod Gradiške pronašla 13 vojnih automatskih pušaka, 13 ručnih bombi te tri tromblonske mine. Nađen je i namotaj sporogorećeg štapina kao i više od 2.000 metaka za puške i pištolje, 18 detonirajućih upaljača, 29 puščanih okvira, 25 pištoljskih okvira, optički nišan i 30 manevarskih metaka. Kako saznajemo, Grbić je poznat po krivičnim djelima i bio je veoma blizak Milivoju Lovrenoviću za kojim se traga zbog sumnje da je ubio Strahinju Stojanovića u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana