Detalji napada staforda u Doboju: ”Osjetio je kako mu od ugriza kosti pucaju”

ATV
Detalji napada staforda u Doboju: ”Osjetio je kako mu od ugriza kosti pucaju”

DOBOJ - Ranko Vukobrad (65) iz Doboja jedva je spasio živu glavu kada su ga preksinoć u blizini benzinske pumpe u Doboju napala dva krvoločna psa, među kojima je vlasnički staford terijer.

Vukobrad je u napadu zadobio višestruke ugrize i ogrebotine po cijelom tijelu. O kakvim se povredama radi najbolje svjedoči da mu je, usljed snažnog ugriza, slomljena kost na desnoj šaci. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici ”Sveti apostol Luka” u Doboju, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Rankov sin Dragan Vukobrad za ATV priča da je njegov otac kritične noći od benzinske pumpe išao prema rijeci Bosni, kada su ga na putu napala dva agresivna psa.

Oborili ga na pod i krenuli trgati

”Ispričao mi je da je to bila borba na život i smrt. Ni sam ne zna kako je uspio da se odbrani, jer su ti krvoločni psi pokušali da ga udave. Kada su skočili na njega, jedan ga je uhvatio za mišić lijeve butine, a drugi je ugrizao desnu šaku. Otac priča da je doslovno osjetio kako mu kosti pucaju, jer je stafordu vilica ukočila”, priča Dragan.

On kaže da je očeva borba sa psima trajala između 30 i 45 minuta, te da su ga u jednom trenutku oborili na pod i počeli trgati.

”Sa njega su potrgali svu odjeću. Majicu, trenerku, koja je nađena nekih 40 metara od mjesta napada. Grizli su gdje su stigli, išli prema preponama. Dok je imao snage otac je krenuo prema pumpi, kako bi potražio pomoć. Srećom, radnik pumpe je čuo zapomaganje i vidio oca kako leži. Tu se zatekla i dva policajca koji su mu pomogli i pozvali Hitnu pomoć”, rekao je Dragan Vukobrad.

Dodaje da je i sam došao na lice mjesta i kaže da je na ulici zatekao lokvu krvi, površine oko četiri kvadratna metra.

”To je bilo užasno. Kada sam vidio oca u bolnici, nisam znao da li je živ ili mrtav. Po sebi je imao otvorene rane i sav je bio krvav. Otac mi je dijabetičar, ima visok pritisak i pretrpio je veliki šok i strah. Napad je preživio i trenutno je stabilan, ali je zadržan u bolnici”, rekao je Dragan.

Staford na vratu imao tragove krvi

On kaže da je policija odmah pokrenula istragu, te je utvrđeno da se radi o stafordu, vlasništvo N.O, koji je izašao iz dvorišta jednog autootpada. Pas nije bio vezan, a na put je vjerovatno izašao kroz rupu na ogradi.

”Staforda su pronašli i čovjek je priznao da je to njegov pas. Radi se o bijelom psu, a kada su ga našli po vratu je imao vidljive tragove krvi. Pregledao ga je veterinarski inspektor i odmah je konstatovano da se radi o agresivnoj životinji i pas je uspavan. Sada se čeka da se glava odnese na infektivno, da se utvrdi da li je bio zaražen. Za drugim psom se i dalje traga, a po svemu sudeći radi o mješancu”, rekao je Dragan.

Podsjetimo, iz PU Doboj je saopšteno da se Okružno javno tužilaštvo u Doboju izjasnilo da cijeli slučaj ima obilježje krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana