Detalji krvavog obračuna u tuzlanskom naselju Miladije: Osumnjičeni nakon svađe usmrtio poznanika

Nebojša Tomašević
Detalji krvavog obračuna u tuzlanskom naselju Miladije: Osumnjičeni nakon svađe usmrtio poznanika

TUZLA - Emin Mustafić zvani Pinki (31), koji je uhapšen zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio sugrađanina i poznanika Ismara K. (28), poznat je odranije po nasilničkom ponašanju, potvrđeno je nezvanično "Glasu Srpske".

Zločin se desio u subotu u popodnevnim časovima nakon kraće svađe između osumnjičenog i žrtve u tuzlanskom naselju Miladije.

Motiv ovog zločina, niti u kakvom su odnosu bili žrtva i osumnjičeni, zvanično nije bi­o poznat. Žrtva je podlegla na licu mjesta.

Iz MUP-a TK je saopšteno da se ubistvo desilo 30. septembra oko 19.40 časova.

- Muška osoba I. K. iz Tuzle usmrćena je najvjerovatnije pucanjem iz vatrenog oružja, nakon kraćeg sukoba sa osumnjičenim E. M. iz Tuzle u stanu u tuzlanskom naselju Miladije. Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni tužilac u saradnji sa istražiocima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK - navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je obavljena obdukcija tijela preminulog I. K, a nalaz i mišljenje vještaka biće dostavljen tužilaštvu.

- Osumnjičeni će biti predat u nadležnost tužilaštva te će biti donesena naredba o sprovođenju istrage. Više informacija biće u mogućnosti saopštiti nakon što se obave potrebne istražne radnje i vještačenja - rekli su u MUP-u TK.

Osumnjičeni Mustafić je odranije poznat policiji po sukobu sa zakonom, a u julu 2020. godine hapšen je zbog sumnje da je zajedno sa Amirom M. napao i pretukao E. M.

Prema rezultatima istrage tog slučaja njih dvojica su pozvali žrtvu da dođe u stan koji je koristio Mustafić, a u kojem se nalazilo više osoba. Čim je E. M. došao oni su ga napali te ga počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i cijelom tijelu. 

Nakon toga su mu vezali ruke i noge i nastavili ga udarati, a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanijevši mu veći broj povreda. Snimak zlostavljanja bio je objavljen na društvenim mrežama. Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi. Na društvenim mrežama se tada takođe bio pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje psa.

Mustafić je sumnjičen za tešku krađu i krađu psa. Prema pisanjima federalnih medija on je imao težak život i njegov otac Fehim Mustafić je 2013. godine otac ubio majku Suadu ispred dvorane "Mejdan" u Tuzli. Tog kobnog dana Fehim je nakon svađe izvadio nož i zabio ga u vrat svojoj supruzi, a Emin je nakon toga došao na lice mjesta i galamio na službenike policije i okupljene građane jer mu nisu mogli spasiti majku.

Bijeg

Osumnjičeni Emin Mustafić je, kako prenose lokalni mediji u Tuzli, nakon zločina pokušao da pobjegne policiji.

- Zahvaljujući brzoj i pravovremenoj reakciji policijskih službenika on je ubrzo uhvaćen - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana