Detalji jutrošnjeg događaja kod Konjica: Nije riječ o ubistvu, Tarik Cerić počinio samoubistvo

G.S.
Detalji jutrošnjeg događaja kod Konjica: Nije riječ o ubistvu, Tarik Cerić počinio samoubistvo

MOSTAR - Nakon obdukcije tijela Tarika Cerića (52) iz Sarajeva koju je danas u poslijepodnevnim časovima obavio prof. dr. Vedad Tuco, specijalista sudske medicine, prema preliminarnim rezultatima, kako saznajemo, utvrđeno je da je nesretni muškarac počinio samoubistvo.

Kako je za Avaz potvrđeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na tijelu su, u predjelu vrata utvrđene povrede koje su nastale upotrebom skalpela.

- Prema svim dosadašnjim rezultatima istrage, nakon uviđaja i usmenog nalaza nakon obdukcije utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela - kazali su za portal "Avaza" iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, danas je u ranim jutarnjim časovima u mjestu Ovčari kod Konjica u automobilu Ford Fokus pronađeno beživotno tijelo muškarca, nakon čega je iz policije rečeno da se radi o nasilnoj smrti.

Nakon uviđaja utvrđen je identitet, dok je u automobilu pronađen skalpel, a prve informacije su ukazivale na to kako se sa sigurnošću nije moglo utvrditi je li riječ o ubistvu ili, pak, samoubistvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana