Detalji hapšenja u Gradišci: Osumnjičeni da su bacili dvije bombe na kuću

GS
Detalji hapšenja u Gradišci: Osumnjičeni da su bacili dvije bombe na kuću

GRADIŠKA- G.L. i B.D. iz Gradiške uhapšeni su jutros zbog sumnje da su 30. septembra na kuću u naselju Vrbaška u toj opštini bacili dvije ručne bombe „M-75“ od kojih je jedna eksplodirala i oštetila objekte i vozila.

Uhapšena je i R.B. iz Gradiške koja je osumnjičena da je u kući držala oružje i bila upoznata sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni tridesetogodišnji Goran Lajić, dvadesetšestogodišnji Bogdan Davidović i četrdesetsedmogodišnja Rada Derajić.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić je naveo da se za sada pretpostavlja da je motiv za izvršenje krivičnog djela određeni porodični sukob i problemi između uhapšenog lica R.D. i oštećenih u ovom slučaju.

- D.L. i B.D su osumnjičeni za izvršenje krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti, dok se R.D. sumnjiči za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija - rekao je Škorić novinarima.

On je istakao da su intenzivno radili na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela koje je izavalo pažnju medija i uznemirenost građana, te na osnovu naredbe gradiškog Osnovnog suda sproveli akciju u kojoj su su izvršili pretres na četiri lokacije u Gradišci i lišili slobode ova tri lica.

Škorić je pojasnio da su sve aktivnosti sprovedene pod nadzorim Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, da će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada uhapšenih, te da sve aktivnosti nadzire dežurni tužilac koji će naložiti dalje mjere i radnje.

M.D. (27) iz naselja Vrbaška kod Gradiške prijavio je tada oko 23.55 časova policiji da je u dvorištu njegove kuće došlo do eksplozije, gdje na svu sreću nije bilo povrijeđenih ali je pričinjena veća materijalan šteta. Na pomoćnim objektima ali i na dva  parkirana  automobila u dvorištu od eksplozije su popucala stakla, kao i na prozorima u kući.

U trenutku eksplozije u kući su bili M.D, te njegova majka,supruga i brat.

Iz Policijske uprave Gradiška danas su naveli da su na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška jutros izvršili pretres na četiri lokacije  u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti pomenutog dana u mjestu Vrbaška.Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U toku je kriminalistička obrada  nad osumnjičenim a dalje postupanje će biti po odlukama postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana