Detalji hapšenja tri osobe na području Gradiške: Bombama rješavali prijateljičine probleme

Jelena Stanić
Detalji hapšenja tri osobe na području Gradiške: Bombama rješavali prijateljičine probleme

GRADIŠKA - Goran Lajić (30) i Bogdan Davidović (26), obojica iz Gradiške, uhapšeni su zbog sumnje da su 30. septembra bacili dvije ručne bombe u dvorište jedne privatne kuće u Vrbaškoj kod Gradiške a privedena je i njihova poznanica Rada Derajić (47), saznaje "Glas Srpske".

Njima su lisice stavljene na ruke u petak nakon opsežne policijske akcije. Tom prilikom pretresene su i četiri lokacije koje su osumnjičeni koristili. U kući uhapšene žene pronađeni su dijelovi vojničkog naoružanja.

Lajić i Davidović su bliski prijatelji Derajićeve, koja im se navodno požalila na bivšeg zeta i njegovu porodicu.

- Kazali su da su željeli da pomognu drugarici i da je zaštite. Ona je znala da imaju kod sebe bombe, ali je tvrdila da nije bila upoznata da će ih baciti na imanje njenog bivšeg zeta - ispričao je izvor blizak istrazi.

U noći kada se desila eksplozija u kući oštećenih su bili žena i njena dva sina. U napadu je eksplodirala samo jedna bomba koja je oštetila objekte i parkirane automobile u dvorištu. Povrijeđenih na sreću nije bilo.

Spekuliše se da su Davidović i osumnjičena Derajićeva bili u ljubavnoj vezi, što bi mogao biti dodatni razlog za ovaj napad.

U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su, ne iznoseći detalje, da dvojicu muškaraca sumnjiče da su 30. septembra pješke i neopaženo došli do jedne porodične kuće u Vrbaškoj i bacili dvije ručne bombe M-75.

- R. D. teretimo da je svojoj kući držala dijelove vojnog oružja, čime je počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te da je bila upoznata o izvršenju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti - kazali su PU Gradiška.

Dodali su da su prema njihovim saznanjima motiv svega narušeni porodični odnosi oštećenih i osumnjičene.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" uhapšeni su bili na kriminalističkoj obradi, a postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka odlučiće da li će i kome biti predložena mjera pritvora.

Lajić i Davidović su odranije poznati policiji u ovom gradu, a kako saznajemo, obojica su osuđivana zbog različitih krivičnih djela. Davidović se pred sudijama našao zbog razbojništva i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a njegov prijatelj Lajić osuđivan je zbog krađa i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Snimak tuče

Bogdan Davidović je u žižu javnosti dospio i početkom ove godine kada je na društvenim mrežama osvanuo video iz kafića u Novoj Topoli kod Gradiške na kojem napada stariju osobu. Na snimku se vidi kako Davidović ulazi u kafanu i nakon nekoliko sekundi dva puta šakom u glavu udara jednog od gostiju. Kada je žrtva pala na pod, nasilnik je nastavio da ga šutira nogama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana